Rally Estonia avakontserdi rikkunud kaablivandaali pole seni tabatud (1)

Tartu Postimees
Copy
Reedel pidi Anne Veski kontserdilavalt lahkuma, kuna elekter kadus ning laval läks pimedaks
Reedel pidi Anne Veski kontserdilavalt lahkuma, kuna elekter kadus ning laval läks pimedaks Foto: Laila Kaasik

Tartus Raekoja platsil juhtus läinud reedel Rally Estonia avaüritusel intsident, mille tõttu jäi elektrivooluta Anne Veski ja nublu kontsert. Nagu pühapäevaks selgus, tõmbas keegi pahatahtlik mööduja välja toitesüsteemi kaabli, sellest tekkis ülepinge, mis lõhkus helitehnika.

Rally Estonia üks korraldajatest, Tarmo Hõbe, leidis, et Raekoja plats 13 maja ees kaabli välja tõmmanud vandaal pidi teadma, kuidas täpselt juhet lahti ühendada. Üritust teenindanud helitehnika firma Protone kasutas võimsat powerlock süsteemi, mis tähendab, et süsteemi jämeda elektrikaabli pistikul oli küljes ka spetsiaalne lukustus.

Protone`i tegevjuht Madis Isand kinnitas, et katkestus toimus kaabli jätkukohas Raekoja plats 13 maja ees ja selle tagajärjel kadus elektisüsteemist ära null ehk neutraalliin. Lahti tulnud ühenduskoht asus vahetult helitehnikute telgi taga.

Helitehnika lõhkujat ei ole siiani leitud ning seetõttu on välja andmata ka 3000 euro suurune vaevatasu, mille lõhkuja tabamiseni viiva info eest ralli korraldajad pühapäeval välja lubasid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles