Vikatimehed ja -naised pistavad Raadil rinda

Tartu Postimees
Copy

Laupäevaöise punkrokkfestivali kärarikka publiku oli Raadil täna hommikul välja vahetanud märksa vaiksem seltskond. Raadi mõisa vahetus läheduses peetakse vikatiga niitmise võistlusi. Kohale kogunes ligi poolsada loodusesõpra. Ürituse korraldaja on Eestimaa looduse fond (ELF).

«Niitmine on lapsest saati kuidagi tore tegevus olnud. Kuna ma olen ELFi vabatahtlik, siis otsustasin ka täna siia tulla,» rääkis võistlustest osa võtnud Siim Angerpikk. «Vanavanemate suvekodus Häädemeestel niidan ka vikatiga,» lisas ta. Angerpikk hoidis käes seda õiget vana kooli puuvarrega vikatit, mis pidi olema Eesti kaubandusvõrgus tänapäeval suisa defitsiit. «Sain oma vikatile varre Tartu turu pealt, tera pidin tellima sõbra kaudu Türgist,» tõdes ta.

Võistlustel peetakse eraldi meeste ja naiste arvestust. Nii nagu niitjad on erinevad, oli erinev ka nende niitmisstiil. Mõni niitis lühikeste äkiliste vikatitõmmetega, mõni jälle sujuvate liigutustega visalt, aga kindlalt edasi liikudes. Naistest oli seekord kõige kiirem Kaily Moones ja meestest Aare Tinn.

Lisaks enda niitmisoskuste proovilepanekule saab valmistada kasetohust esemeid tohutöömeister Andres Rattasepa käe all. Kohal on ka Pokumaa tegelased. Tutvuda võib pärimuspillidega ja harida saab end looduskaitse alal. Üritus kestab kella neljani, võistluste finaalid algasid kell kolm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles