Korraldaja hoiab Metallica saabumist ja lahkumist puudutavat infot saladuses (2)

Karolina Kadak
, suvereporter
Copy
Metallica eelmine kontsert Eestis toimus 2010. aastal Saku Suurhallis.
Metallica eelmine kontsert Eestis toimus 2010. aastal Saku Suurhallis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

18. juulil esineb maailmakuulus rokibänd Metallica Tartus vanal Raadi sõjaväelennuväljal ligi 60 000 inimesele, kontsert on bändile juba neljas ülesastumine Eestis. Kui varem Tallinnas aset leidnud kontsertide korral on olnud ansambli liikumiste kohta rohkem infot, siis sedapuhku hoiab kontserdi korraldaja bändi saabumis- ja lahkumisaega ning võimalikku ööbimispaika saladuses.

Varem on Metallica liikmed majutatud Tallinnas Palace'i hotelli või nad on lennanud kohe pärast esinemist eralennukiga järgmisesse sihtkohta. Nüüd pole veel teada, millal ja kuidas ansambel Tartusse saabub ning siit lahkub.

Pärast Tartu esinemist on Metallical järgmine turneekontsert alles 21. juulil Moskvas. Seega ei pruugi ansambel kohe pärast esinemist Eestist minema kiirustada.

Muu hulgas ei ole korraldaja soostunud ka avalikustama bändi erisoove. 1999. aastal Tallinnas antud kontserdil soovisid Metallica liikmed, et nende puhketoas domineeriks must värv ning joogipoolis tuli tuua kohale Londonist. 2010. aastal olid bändi nõudmised toitlustuse suhtes pigem tagasihoidlikud: sooviti proovida kohalikke roogasid, kuid tingimus oli, et nende valmistamiseks oleks kasutatud mahetooraineid.

Kontserti korraldava osaühingu Live Nation Estonia esindaja Ilja Judeikini sõnul ei saa ega tohi nad infot bändi saabumise ja majutamise kohta laiemale avalikkusele edastada. «Artistide privaatsuse huvides ei avalikustata nende elamise, ööbimise ja liikumisega seotud infot mitte kunagi,» rõhutas ta. Judeikini väitel ei lähtu selline kidakeelsus korraldaja otsusest, vaid inimeste põhiõigustest.

Kui varem on Metallica Eestis liikunud ka politseieskordi saatel, siis Tartu politseijaoskonna juhi Veiko Järva sõnul sellist teenust nemad seekord ei osuta. «Bändiliikmetel on oma turvameeskond, kuid politsei ja korraldusmeeskonna ühine ülesanne on tagada, et ansambel tihedas liiklusvoos ikka turvaliselt esinemiskohta jõuaks,» selgitas Järva.

Ka Tartu linnavalitsuse liikluskorraldusteenistuse juhataja Martin Nelise sõnul on täpne info bändi liikumisteede kohta salastatud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles