Tudengid pääsevad Deltasse alles veebruaris

Hans-Martin Tammesalu
, suvereporter
Copy
Tartu ülikooli Delta õppehoone
Tartu ülikooli Delta õppehoone Foto: Seleri Tidor

Tartu ülikooli uus infotehnoloogia, matemaatika ja majandusteaduse õppehoone valmib sügiseks, aga tudengid pääsevad sinna uuel aastal.

Uus Delta õppehoone saab sügisel valmis, aga siis hakkab ülikool maja alles sisustama. Praegu on tellingud veel püsti ja ehitajad annavad majale viimast lihvi. Plaani järgi annab ehitaja maja novembris ülikoolile koos kasutamisloaga üle.

Valmis ehitatud maja on veel vaja sisustada, sellega loodab ülikool ühele poole saada jõuludeks. Lepingud mööblifirmadega on juba sõlmitud.

Uues majas saavad tudengid ja õppejõud kasutada suurt, kolmsada inimest mahutavat loengusaali ning kaht väiksemat saali. Veel valmivad seminariruumid ja raamatukogu ning tudengitele mõeldud meeskonnatöö ruumid.

Tartu ülikooli kinnisvaraosakonna juhataja Heiki Pagel ütles, et praegune asjade käik on igati plaanipärane. Vahepeal selgus küll, et ehitajal on tarvis kaht lisakuud, aga see ei ole väga suur tagasilöök, sest ülikool ongi plaaninud alustada õppetööd uues majas kevadsemestril.

Kevadsemester algab Tartu ülikoolis 10. veebruaril. Pärast jõule saavad ülikooli töötajad sisustatud majja kolida ja sisse elada.

Õppehoone kõrvale valmib samal ajal ettevõtlushoone. Tartu ülikooli arendustalituse juhataja Viljo Vider ütles, et ametlikult kestab selle hoone ehitus jaanuarini, aga ehitaja soovib aasta lõpuks tööga valmis saada.

Ettevõtlushoones hakkavad pindu rentima teiste hulgas Swedpank, SEB pank ja statistikaamet. Vider ütles, et rentnikud soovivad maijja kolida võimalikult ruttu. Tema teada tellib osa rentnikke endale juba mööblit ja soovib ettevõtlushoones alustada siis, kui õppehoones algab õppetöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles