Päästjad kustutasid mitu lõket ja süttinud maja

Tartu Postimees
Copy
Päästjad kustutasid ohtliku ja keskkonda saastava lõkke.
Päästjad kustutasid ohtliku ja keskkonda saastava lõkke. Foto: Lõuna päästekeskus

Pikk nädalavahetus andis Lõuna päästekeskuse päästjatele omajagu tööd. Välja tuli sõita mitmele tulekahjule ning järelevalveta jäetud lõkkele.

Laupäeval kella 22 ajal käisid päästjad Põltsamaa vallas Neanurme külas kustutamas metsa vahetusse lähedusse tehtud jaanilõket. Päästjad kordavad veel, et tuleohtlikul ajal ei tohi lõke olla metsale lähemal kui 20 meetrit.

Pühapäeval kell 22 teatati, et Põltsamaa vallas Kalikülas on näha musta suitsu. Päästjad selgitasid, et suures lõkkes põletati vanu autorehve, plasti ja muud prügi ning tuli ohustas lähedal asuvaid hooneid. Ohtlik ja keskkonda saastav lõke kustutati. Info jäätmete ebaseadusliku käitlemise kohta, millega saastati keskkonda, edastati keskkonnainspektsioonile.

Pühapäeval kell 23.39 teatati Jõgeva vallas Kõola külas järelevalveta lõkkest, millest oli süttinud puu. Päästjad kustutasid lõkke ja langetasid süttinud puu kustutustöödeks.

Ööl vastu esmaspäeval enne kella kolme põles Põltsamaa vallas Mällivere külas lahtise leegiga tühi maja. Tulekahju kustutati kella 5.32ks. Inimesi hoonest ei leitud.

Reedel kell 23.21 teatati, et Luunja vallas Veibri külas voolas auto karteri purunemise tõttu teele õli. Päästjad katsid 30 meetri pikkuselt teel oleva õli absorbentainega.

Laupäeval kell 22.05 teatati, et Tartus Lääne tänaval tuleb kortermaja aknast musta suitsu. Päästjad selgitasid, et korteri köögis kõrbeb pliidile unustatud toit. Tuleoht kõrvaldati, korterist leitud vanema naise tervist kontrollis kiirabi. Korterist ei leidnud päästjad kahjuks suitsuandurit, mis tulekahjust varakult teavitaks ja aitaks vara ning elu säästa.

Pühapäeval kell 20 leidsid päästjad Kambja vallas Aakaru külas kontrollimisel jaanilõkke, kus põletati autorehve, ehitusprahti ja muud prügi. Keskkonda saastav lõke kustutati. Info jäätmete ebaseadusliku käitlemise kohta, millega saastati keskkonda, edastati keskkonnainspektsioonile.

Pühapäeval kella 23 paiku käisid päästjad Tartus Kardla külas kustutamas puukuuri kõrvale tehtud suurt lõket. Suurem lõke peab hoonetest ja põlevmaterjali hoiukohtadest olema vähemalt 15 meetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles