Eesti jalgratturite buss sattus Poola kiirteel liiklusõnnetusse (1)

Postimees Sport
Copy
Cycling Tartu tiimibuss pärast avariid.
Cycling Tartu tiimibuss pärast avariid. Foto: Cycling Tartu

Poola kiirteel sattus jalgrattatiimi Cycling Tartu buss liiklusõnnetusse, kui vastassuunavööndist juhitavuse kaotanud auto neile sisse sõitis ning kraavi paiskas.

Pärast nädalavahetusel Wroclavi lähedal sõidetud UCI teise kategooria ühepäevasõite olid Cycling Tartu ratturid kahe masinaga teel Eestisse.

Sõiduauto Škoda Octaviaga liikusid treener Rene Mandri ja kolm ratturit ning 200 meetrit nende taga klubi buss klubi mehaaniku ja nelja rattamehega.

Kell 21.30 sõitis ratturite buss Mercedez Sprinter Łódźi juures kiirteel paremal pool reas suure reka taga. Tagant tuli suure kiirusega sõiduauto, mis ehmatas bussi taga sõitnud auto suunatule märguandest sedavõrd, et tõmbas vasemale mururibale, kus kaotas juhitavuse ning paiskus paremas reas sõitnud klubi bussile tagant juhipoolselt küljelt sisse ja lükkas bussi teelt välja liiklustahvlisse ning sealt edasi kraavi, kus buss paiskus külili.

Kiirus oli tol hetkel ligemale 100 km/h. Õnneks olid kõigil turvavööd peal ja pääseti kergemate marrastuste ja põrutustega. Ainult Siim Kiskonen viidi helikopteriga haiglasse kontrolli, aga õnneks ei olnud ka temal lõhkisest kulmust midagi hullemat.

Poiste juhendaja Rene Mandri ütles, et tegu oli selles mõttes väga õnneliku õnnetusega, et keegi raskelt vigastada ei saanud. Nii buss kui ka sellele otsa sõitnud auto olid kummuli ja tükkideks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles