Galerii: maakaitsepäeval Tartu südalinnas sai uudistada tanke ja süüa sõdurisuppi

Sille Annuk
Copy

Tartu südalinnas Poe tänava pargis algas vahetult pärast võidupüha paraadi maakaitsepäev, kus sai näha ajaloolist ja nüüdisaegset lahingutehnikat ning aset leidsid demonstratsioonesinemised.

Tehnikanäitusel oli väljas kaitseliidu 100. sünniaasta puhul ehitatud ajaloolise soomusauto «Estonia» koopia, mis saabus eelmisel päeval Lätist Võnnu lahingu aastapäeva üritustelt.

Nüüdisaegsest tehnikast olid Eestis resideeruvad liitlased ja kaitsevägi näitusele toonud tankid Challenger ja Leclerc, lahingumasinad CV9035 ja Warrior, 155 mm ja 122 mm haubitsad, 23 mm õhutõrjekahuri, õhutõrjeraketikompleksi MISTRAL, soomustranspotöörid Pasi XA-188 ja XA-180, sillamasina TMM-3M ning tankitõrjeraketisüsteemi Milan.

Maakaitsepäeval toimusid päästeameti, vanglateenistuse ning politsei- ja piirivalveameti demonstratsioonesinemised, sai tutvuda kaitseliidu relvastusega ning imetleda vanaautode klubi näitust.

Sarnaselt eelnevatele aastatele oli maakaitsepäeval võimalik maitsta naiskodukaitse välikokkade valmistatud sõdurisuppi. Lisaks korraldas naiskodukaitse heategevusliku loterii, mille tulu läheb Tartu naiste tugi- ja teabekeskusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles