President Kaljulaid külastab sel nädalal Tartumaad

Tartu Postimees
Copy
Võidupüha paraad möödunud aastal Tallinna lauluväljakul.
Võidupüha paraad möödunud aastal Tallinna lauluväljakul. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

President Kersti Kaljulaid on homsest pühapäevani Tartumaal, kus käib sotsiaalabikeskustes, kõneleb Balti kolledži 20. aastapäeval, avab Maarja-Magdaleena ja Äksi kihelkonnaviidad ning osaleb Tartu laulupeol ja võidupüha paraadil. Laupäeval võtab riigipea osa Võnnu lahingu aastapäeva tähistamisest Cēsises.

Neljapäeval hommikul külastab riigipea Tartu Herbert Masingu kooli miljööteraapilist Pepleri ravikodu ja kooli, mis on mõeldud traumakogemusega ja psüühikahäiretega noortele, ning seksuaalvägivalla kriisiabikeskust Tartu ülikooli kliinikumis.

Pärastlõunal osaleb president Kaljulaid koos Läti presidendi Raimonds Vējonisega Balti kaitsekolledži 20. aastapäeva tähistamisel ja lõpuaktusel ning seejärel avab Maarja-Magdaleena ja Äksi kihelkonnaviidad Juula-Igavere maanteel, mis on viimased ERMi algatatud kihelkonnapiiride tähistamise projektis.

21. juunil väisab president Elva laste- ja perekeskust, ettevõtet Saint-Gobain Glass Estonia ning annab kaitseväe akadeemias auastmed uutele reservohvitseridele. 

Laupäeva hommikul sõidab president Kaljulaid Lätti, kus osaleb Võnnu lahingu aastapäeva tähistamisel Cēsises ning asetab koos president Vējonisega lilled Võnnu lähedal hukkunud Eesti ja Läti sõdurite haudadele ja mälestusmärkidele. Päeva teises pooles võtab riigipea osa Tartu laulupeo rongkäigust, kuulab Carolin Illenzeeri fondi heategevuslikku kontserti Tartu Jaani kirikus ning kõneleb Tartu laulupeo peakontserdil.

23. juunil tervitab president Kaljulaid Tartus võidupüha paraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles