Ammune mure ajab endist elektrikku juba 15 aastat iga päev ametiasutuste ette pikettima

Karolina Kadak
, reporter
Copy
ASi Eesti Energia endine töötaja Arvo Ilisson avaldab protesti Tartu kohtumaja ees.
ASi Eesti Energia endine töötaja Arvo Ilisson avaldab protesti Tartu kohtumaja ees. Foto: Margus Ansu

Eesti Energia kunagisele töötajale Arvo Ilissonile ei anna rahu asjaolu, kuidas lahendati ligi 21 aastat tagasi temaga juhtunud tööõnnetus. Tema meelehärm on suur, mida kinnitab tõsiasi, et ta on järjekindlalt juba 15 aastat, plakat näpus, käinud eri riigiasutuste ees meelt avaldamas.

Viimasel ajal on Ilisson igal tööpäeval pikettinud Tartu kohtumaja ees – ta tuleb hommikul varakult, et lauajuppidest kokku klopsitud plakatile kantud avaldused «AS Eesti Energia – spetsialistide mõrvar» ja «Lõpetage 21 a kestnud mõrvarite kaitsmine» võimalikult paljudele selle maja töötajatele teatavaks teha. Varem on ta oma sõnumit kuulutanud Tallinnas Toompea lossi, presidendi kantselei ja Sten­bocki maja ees.

Valga elektrivõrgu jaotusvõrgu elektrikuna töötanud Ilissoniga juhtus raske õnnetus 1998. aasta novembris Viljandimaal, kus ta sai Rulli alajaamast väljuva õhuliini monteerimise käigus elektrilöögi ja prantsatas mitme meetri kõrguselt alla. Tööõnnetuse järelanalüüsis määrati juhtunu põhjuseks nii tööandja kui ka töötaja ohutusnõuete eiramine – väidetavalt ei instrueeritud töö tegijat piisavalt ega tagatud tööpaiga ohutust. Ka järeldati dokumentaalselt, et järelevalvebrigaadi liikmete tegevus oli nõrk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles