Linn kavandab esmaabi koolitust kõigile põhikoolilõpetajatele

Tartu Postimees
Copy
27. mail tähistati erakorralise meditsiini päeva. Pildil kliinikumi EMO töötajad Raekoja platsil oma tööd tutvustamas.
27. mail tähistati erakorralise meditsiini päeva. Pildil kliinikumi EMO töötajad Raekoja platsil oma tööd tutvustamas. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Linnavalitsus saatis volikogule eelnõu, millega soovitakse korraldada riigihange esmaabi õpetamiseks põhikoolilõpetajatele 2020. aastal. 

Elupäästva esmaabi ja elustamise koolitusel saavad osaleda kõik Tartu põhikoolide lõpetajad. Õpe on suunatud 8.–9. klassidele ning vastavalt kooli soovile õpetatakse kas 8. klassi lõpus või 9. klassi alguses. 

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on linn seadnud eesmärgiks, et kõik Tartu põhikoolide lõpetajad läheksid ellu väga vajalike teadmistega. «Esmaabi ja elustamise praktiline koolituspäev kõigis põhikoolides võimaldab ühtlustada õpilaste teadmisi, sest esmaabiõppe tase on koolides erinev,» rääkis Lees. Abilinnapea lisas, et tartlaste elupäästevõimekuse suurendamine on linna prioriteet, millesse on järjepidevalt panustatud. «AED-aparaadid linnaruumis, elustamisnukud koolides kasutamiseks, lisaks Tartu kiirabi toetamine linnaruumis toimuvate elustamisõppepäevade korraldamisel,» loetles abilinnapea Lees. 

Lisaks õppekavas ette nähtud esmaabi- ja elustamisõppele saavad Tartu koolid kaasata õppe korraldamisse kooliõdesid, kelle käsutusse on linn andnud elustamisnukud ning AED-elustamisaparaadi. Nii saavad koolid kogu põhikooli vältel anda õpilastele praktilisi oskusi esmaabiks ja elustamiseks. 

Planeeritava hanke «Esmaabi õpetamine põhikoolilõpetajatele 2020. aastal» raames soovib linn koolitada ligi 1130 õpilast. Koolituskulud kannab linn, koolidele on õpe tasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles