Täna avati uus ja uhke Mart Reiniku kooli spordiväljak

Tartu Postimees
Copy

Täna lõuna ajal avati Mart Reiniku kooli kahe maja vahel uus spordi- ja mänguväljak. Koolihoovi rajatud väljakul saab mängida nii korvpalli kui ka lauatennist. Lisaks on mänguplatsil kiiged, turnimisatraktsioon ja batuudid, mis on mõeldud just väiksematele lastele.

Hoov koos uue kattega korvpalliplatsiga loob paljude võimalustega keskkonna, kus iga laps saab oma mängu ise välja mõelda: kes soovib, paneb proovile tasakaaluhoidmise võime, kes tahab, hüppab, ripub või kõõlub. Võimalik on kombineerida erinevaid radasid ja korraldada võistlusi rühmades. Avamisel kõnelesid Tartu linnapea Urmas Klaas ja Mart Reiniku kooli direktor Enn Ööpik.

«Niikui see asfaltküngas valmis sai, olid trikiratturid kohe siin kohal. Ka meie koolis on trikirattureid, aga ega meie neid ei koolita. Nad koolitavad ennast ise,» ütles Ööpik. Ta lisas, et vastvalminud välikorvpalliplats on kooli ainuke täismõõtmetes korvpalliväljak.

Uuel spordi- ja mänguväljakul paistsid silma maaga tasapinnalised batuudid ja slackline'id ehk tasakaaluliinid, mida kohale tulnud koolilapsed ka ohtralt katsetasid.

«Palju on erinevaid künkaid, need lähevad lastele väga hästi peale. Kes tahab, saab turnida, kes tahab, saab muidugi ka kiikuda. Kindlasti laiendab see väljak ka kooli sportimisvõimalusi,» ütles Tartu linnavalitsuse ehitusteenistuse vanemspetsialist Janek Laan.

Muu hulgas märgiti ehitamisel maha ka kolmesaja sammu pikkune kolmesajast kollasest täpist koosnev rada, kus saab liikumise üle arvet pidada ning iseenda ja teistega mõõtu võtta. Kui koolimajade ümber parajasti sõidukeid ei liigu ja ei pargi, on asfaltpind avatud ratta-, rula- ja tõukerattasõiduks.

«On betoonist rularambid ja saab ratastega ka mäest üles ja alla sõita. Turvalisuseks paigaldasime ka valvekaamerad ja muidugi valgustuse,» märkis Laan.

Hoovis rekonstrueeriti torustikke, uuendati ligi 2000 ruutmeetrit asfaltkatet, rajati kõnniteed, välisvalgutus ning uuendati haljastust. Mänguväljaku projekti kogumaksumus on ligi 330 000 eurot, millest kolmandik kulus katenditele, kolmandik tehnovõrkudele, kolmandik maastikukujundusele ja atraktsioonidele.

Mart Reiniku kooli projekt «Liikuma kutsuv hoov» on üks kahest Tartu linna 2017. aasta kaasava eelarve võiduideest. Kaasavast eelarvest finantseeriti õueala atraktsioonide ehitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles