Mart Reiniku kooli liikuma kutsuv hoov avatakse lastekaitsepäeval

Tartu Postimees
Copy
Reiniku kooli liikuma kutsuv hoov.
Reiniku kooli liikuma kutsuv hoov. Foto: Tartu linnavalitsus

Laupäeval, 1. juunil kell 11 avatakse pidulikult Mart Reiniku kooli kahe maja vahelisel alal uus avalikus kasutuseks mõeldud spordi- ja mänguväljak. 

Koolihoovi rajatud väljak pakub sportimisvõimalusi nii korvpalliplatsil kui ka lauatennise välilaudadel. Lisaks on mänguplatsil väiksematele lastele mõeldud kiiged, turnimisatraktsioon ja batuudid. Hoovi uued pinnavormid ja välimööbel loovad õuest paljude võimalustega keskkonna, kus igaüks võib oma mängu ise välja mõelda: saab tasakaalu hoida, hüpata, rippuda, kõõluda, kombineerida teekondi, korraldada võistlusi.

Ümber ja üle erinevate elementide on muu hulgas märgitud maha 300 sammu pikkune rada, kus saab liikumise üle arvet pidada ning iseenda ja teistega mõõtu võtta. Kui koolimajade ümber parajasti sõidukeid ei liigu ega pargi, on avar asfaltpind mõeldud ratta-, rula- ja tõukerattasõiduks: platsi servas on künkaid ja hüppamiseks sobivaid kõrgeid servi. 

Hoovis rekonstrueeriti torustikke ja uuendati umbes 2000 ruutmeetrit asfaltkatet, rajati kõnniteed, välisvalgutus ning uuendati haljastust. 

Avamisel esinevad Mart Reiniku kooli lapsed liikumiskavade ja koorilauluga. 

Tööde tegija oli Kivipartner OÜ. Maksumuseks kujunes umbes 330 000 eurot, millest kolmandik kulus katenditele, kolmandik tehnovõrkudele ning kolmandik maastikukujundusele ja atraktsioonidele. 

Mart Reiniku kooli «Liikuma kutsuv hoov» oli üks kahest 2017. aasta Tartu linna kaasava eelarve võiduideest. Kaasavast eelarvest finantseeriti õueala atraktsioone. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles