Varastatud maastur jõudis otsaga Lätti (3)

Tartu Postimees
Copy
Autovargad himustavad uusi Toyotasid. Politsei sõnul on lihtsaim viis oma elektrooniliselt käivitatavat autot varguse eest kaitsta on võtmete hoidmine metallkarbis või ka fooliumis, mis takistab autovõtme signaali pikendamist.
Autovargad himustavad uusi Toyotasid. Politsei sõnul on lihtsaim viis oma elektrooniliselt käivitatavat autot varguse eest kaitsta on võtmete hoidmine metallkarbis või ka fooliumis, mis takistab autovõtme signaali pikendamist. Foto: Margus Ansu

Viimase nädala jooksul on politsei saanud mitu teadet uute autode vargusest või varguse katsest. Politsei soovitab kahtlust äratavast tegevusest esimesel võimalusel teada anda.

Nädal tagasi varastati Harjumaalt Toyota RAV4 ja Audi ning eile varastati Tartumaalt Ülenurmest Toyota Land Cruiser. Üks varastatud Toyota tabati ühes juhiga Lätis, teiste kuritegude üksikasju politsei veel selgitab.  

«Selliste kallimate sõidukite vargused on üldjuhul seotud piiriülese tegevusega ning politsei on teinud järjepidevat tööd, et heidutada naaberriikidest pärit profivargaid,» sõnas Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Meelis Saarepuu. Eelkõige eelistavad vargad sõidukeid, mis on võtmevaba autoluku süsteemiga. Pikendades spetsiaalsete seadmetega autovõtme signaali, saadakse sõiduk kiiresti oma valdusesse ning sõidetakse minema.

«Hinnalisematele sõidukitele tuleks võimaluse korral paigaldada lisaturvasüsteeme, mis raskendaksid varguse toimepanekut. Samuti tuleks võimaluse korral sõiduk parkida valgustatud ja kaamera vaatevälja jäävasse kohta,» soovitas politseijuht. Ta lisas, et lihtsaim viis oma elektrooniliselt käivitatavat autot varguse eest kaitsta on võtmete hoidmine metallkarbis või ka fooliumis, mis takistab autovõtme signaali pikendamist.

Et iga kurjategija võib käituda ettearvamatult ja olla ohtlik, tuleks sõidukivargusele viitavat kahtlast tegevust märgates kohe helistada 112 ning ise mitte sekkuda. Politseile on oluline ka iga muu infokild, mis aitaks autovargusi ära hoida ja vargad tabada. Näiteks, kui näete võõraid kodukandis piilumas aedadesse või autodesse, tasub sellestki politseile teada anda.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles