Veepargi ehitus tühjendab Kamari järve ja suleb ranna

Tartu Postimees
Copy
Kamari paisjärv.
Kamari paisjärv. Foto: Margus Ansu

Põltsamaa vallavalitsus annab teada, et Kamari veelauakeskuse ehituse tõttu kuivendatakse 31. juulini Kamari paisjärv ning suletakse ehitustööde alasse jääv rand.

Kamari järve vett alandatakse järk-järgult 3. juunini ja vesi jääb voolama jõe loomulikus sängis. Kuivendatud järvel alustatakse kahe- ja viiemastilise kaabelsüsteemi ehitust.

Järv jääb esialgsete plaanide järgi veeta 31. juulini. «Kui ehitaja jõuab töödega varem valmis, paisutatakse järv ka varem üles. Kui peaks tulema ettenägematusi, siis võib minna ka kauem,» ütles Põltsamaa valla poolt ehitustöid koordineeriva Põltsamaa Vallavara juht Toivo Tõnson.

Samal ajal kaabelsüsteemi rajamisega alustab Embach Ehitus veelauakeskust toetava hoone ehitust.  Lisaks algab puurkaevu, reoveepuhasti, maakütte ja platside rajamine ning rannaala laiendamine. Et mitte seada inimesi ohtu, suletakse ehitustööde ajaks ka Kamari järve rand.

Hiljemalt 2020. aasta suvel peab järvele kerkima 643 meetri pikkune ringsüsteemiga veesuusa ja -laua kaabelpark, kus on võimalik sõita kuni 50 km/h. Parki saab korraga kasutada kuni üheksa sõitjat ja rajale on paigutatud 16 eri raskusastmega hüppeelementi. Kamari veelauapargi hoone on aga kavandatud sellisena, et seal on võimalik ka süüa, tähistada sünnipäevi ja korraldada väiksemaid seminare ja koolitusi.

Kogu veelauakeskuse väljaarendamiseks sai Põltsamaa vallavalitsus 1,582 miljonit eurot toetust ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) piirkondade konkurentsivõime tugevdamise investeeringute taotlusvoorust. Põltsamaa valla omaosalus projektis on 400 000 eurot.

Veesuusa- ja veelauakeskust on mõeldud aasta ringi kasutada. Kui suvel saavad huvilised nautida veemõnusid, siis talvel tõmbab ringsüsteemi tross hoo sisse lumelauduritele ja lumerõngal lustijatele. Parki tuleb veepealne seiklus- ja takistusrada, vabaajaatraktsioonid ning neid toetav taristu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles