Valimispäeva hommik Tartus: järjekorda ukse taga pole, kuid komisjoni liikmed igavuse üle ei kurda

Eili Arula
, reporter
Copy
Tartu kaubamajas asuva valimisjaoskonna nr 6 oli esimese tunni ajaga tee leidnud paarkümmend valijat. Kokku on selle jaoskonna nimekirjas ligi 6500 valijat.
Tartu kaubamajas asuva valimisjaoskonna nr 6 oli esimese tunni ajaga tee leidnud paarkümmend valijat. Kokku on selle jaoskonna nimekirjas ligi 6500 valijat. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna hommikul kell üheksa algasid europarlamendi valimised. Tund aega pärast valimisjaoskondade avamist oli mitukümmend valijat leidnud tee Tartu kaubamajas asuvasse valimisjaoskonda.

Kaubamajas asuva valimisjaoskonna valimiskomisjoni esimees Ene Kuuskmäe sõnas, et suurt tungi jaoskonda ei ole, kuid esimese tunni jooksul pole jaoskond peaaegu hetkegi tühi olnud. «Ka eelhääletamise ajal oli valimas käijaid küllalt,» lisas Kuuskmäe.

Tartu kaubamaja valimisjaoskonnas saab hääle anda ligi 6500 inimest.

Kella kümne ajal käis kaubamaja valimisjaoskonnas valimas Alar Märtson, kes ei teinud oma eelistusest saladust. «Valisin Henn Põlluaasa,» sõnas mees. Ta lisas, et ka märtsis toimunud riigikogu valimistel andis ta hääle EKRE kandidaadi poolt.

«Meie valitsusse oli muutust vaja ja seda on tarvis ka europarlamendis,» põhjendas Märtson. Tema sõnul on Reformierakonna eurosaadikute ülemvõim väldanud liiga pikalt. «Kõik minu tutvusringkonnas olevad inimesed arvavad sama,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles