Linn ootab tartlasi tervisepäevale

Tartu Postimees
Copy
Tervisepäeval saavad linlased katsetada elektriratastega sõitmist.
Tervisepäeval saavad linlased katsetada elektriratastega sõitmist. Foto: Sille Annuk / Postimees

Sel kolmapäeval kell 16 algab Küüni tänava pargis Tartu linna tervisepäev, kus huvilised saavad osaleda 3-, 6- või 10-kilomeetrisel tervisekõnnil, teha proovisõitu Tartu rattaringluse elektrijalgrattaga ja õppida esmaabi andma.

Kohapeal jagatakse tervisenõuandeid ja saab õppida tõhusat kepikõnnitehnikat.

Esimest korda toimub tänavu tervisekõnd lisaks 10 ja 6 kilomeetri pikkusele rajale ka 3-kilomeetrisel distantsil. Tervisekõnniks saab kohapeal isikut tõendava dokumendi alusel laenata Iluumi telgist tasuta kõnnikeppe. Pärast tervisekõndi on auhinnaloos, kus kõikide registreerunud osalejate vahel loositakse välja mõnusat liikumist toetav valge tõukeratas Kickbike City G4 ning meeskondade vahel lähevad loosimisele ühised laevasõidud.  

Tartu abilinnapea Mihkel Lees ütles, et linnavalitsus peab tartlaste liikumisharjumuste toetamist väga tähtsaks. «Tervisepäeva korraldatakse juba 15. korda ja see on tartlaste seas populaarne. Linn toetab igati tervislike eluviiside harrastamist ja panustab järjepidevalt liikumist toetava linnaruumi loomisse ning toetab tervisespordiüritusi,» lisas Lees.

Eriti oodatud on, et asutused tuleksid tervisekõnnile oma meeskondadega, meeskonnaks loetakse rühma alates kümnest inimesest.

Tervisepäeva avavad Tartu linnapea Urmas Klaas ja abilinnapea Mihkel Lees. Selleaastast ühisvõimlemist juhendab OÜ Dorpat Tervis füsioterapeut Kerli Djomina. Täpsem info ja üritusele registreerimine linna kodulehel.

AJAKAVA 

15.30–16 kõnnikeppide laenutus

15.30–16 rattaringluse elektrijalgratta proovisõidud

16 avamine 

16.10 ühisvõimlemine

16.15 10 km start

16.20 6 ja 3 km start 

17.30–17.45 rattaringluse elektrijalgratta proovisõidud

17.45–18 rattaringluse tutvustus 

18 kokkuvõtted, auhindade loosimine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles