Toidukoht võõrustab moeturgu

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil jõulutuledes Tsink Plekk Pang.
Pildil jõulutuledes Tsink Plekk Pang. Foto: Sille Annuk

Täna õhtul kell viis muutub toidukoht Tsink Plekk Pang kolmeks tunniks turuks, kust saab osta noorte disainerite loodud ehteid, rõivaid ja muud nipet-näpet.

Esimese kursuse arstitudeng Maria-Liesbeth Kaitsa tuli sel aastal Tartusse õppima ning otsustas aktivistina, et siingi peaks korraldama turu, mis on Tallinnas juba tavapärane.

Moe- ja kunstiturg sai nimeks «Meo More», mis tähendab ladina keeles «minu moodi» või «moekohaselt».

Kaitsa sõnul on turul müüjaid üle paarikümne, enamikus noored. Peamiselt müüvad nad oma rõivaid ja ehteid, kuid osta saab ka looduskosmeetikat. Kõik need on ise tehtud.

Esimesed müüjad leidis Kaitsa oma tutvusringkonnast, kuid ta otsis neid ka kunstikoolist ja kõrgemast kunstikoolist, kust tulevad samuti mõned huvilised.

Noor korraldaja rääkis, et kuna müüjad-tegijad on noored, kõnetab nende tehtu ilmselt pigem nendevanuseid. Uudistama oodatakse siiski kõiki, kes hindavad omanäolist ja isetehtut.

Õhtul jätkub turg peoga, kus tuleb kaks moeetendust: näha saab nooruslikke ja värvilisi rõivaid Cokalt ning hiljem pesušõud.

Praeguse turu mõte ei ole korraldaja sõnul taaskasutus, kuid ta plaanib teha seesugust üritust ka tulevikus ning siis juba temaatiliselt. Kas ja millal tuleb uus turg, oleneb suuresti tänaste külastajate-huviliste hulgast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles