Läinud sügisel Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse esimeheks asunud Priit Eelmäe on uues ametis astunud esimesed jõulised sammud. Ta ei varja ambitsiooni sadade tuhandete Lõuna-Eesti inimeste jaoks eluliselt tähtsat rolli mängiv hiiglane mitmes mõttes uueks luua.

Nagu kaalukate muutuste korral sageli juhtub, on Eelmäe plaan märkimisväärselt reformida allüksuste juhtide töökorraldust põhjustanud vastuseisu mitmete kõrgetel administratiivsetel kohtadel olevate tipparstide seas. Inimesed kardavad kõikuma löönud toolilt pudeneda. Samas avaldab juhatuse esimees veendumust, et sajad suurhaigla töötajad on muudatusi juba ammu pikisilmi oodanud.

«Esimene aasta on võtmetähtsusega,» nendib füsioterapeudi hariduse ja pika juhikogemusega Eelmäe – siis tuleb kõige olulisemad, aga ka kõige valusamad otsused ära teha

Priit Eelmäe, te asusite ametisse mullu oktoobris, sellest on möödas üle poole aasta. Teil on olnud suured ambitsioonid.

Esiteks, asutus on ise väga suur ja kannab mitte ainult Tartus ja Eestis suurt rolli, vaid sel on maailmakuulus minevik, olevik ja loodetavasti veel suurem tulevik.

Olete juba nii mõnegi muudatuse ellu viinud. Kuidas te ise oma senist ametiaega iseloomustate?

Hinnanguid endale võib anda, aga parem on, kui seda teevad teised. Eks palju oleneb sellest, millisest punktist vaadata. Mul on tugev meeskond, kogu juhatus on ju uus. Arutame otsuseid väga pikalt, aga konsensuslikult. Ka kliinikumis laiemalt peame jõudma selleni, et tekiks konsensuslikkus. Sageli tekivad pooled ja leerid, aga asjadest tuleb rääkida nii kaua, kuni on ilmnenud ühine platvorm. See on parim nii patsiendile, töötajale kui ka organisatsioonile.

Kuna inimesed ja valdkonnad on erinevad, ei olegi alati lihtne sünergiat leida. Selle nimel tuleb kindlasti tööd teha.

Arvan, et nüüdseks hingame kliinikumiga juba rohkem ühes rütmis.

Tulite juhatuse esimeheks Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juhi kabinetist. Teil oli seal hea ja mugav koht.

Väljakutse oli muidugi suur. Tartu ülikooli kliinikum on tervikuna väga hästi juhitud olnud, küsimus on lihtsalt taktikas ja strateegias. Tehes midagi teisiti, võib-olla kaasavamalt ja avatumalt, saame saavutada asju, mida siiani pole suutnud.

Kommentaarid (10)
Copy