Gümnasistid teevad rahvusvahelise inglise keele testi tulevikus tasuta

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Miina Härma gümnaasiumi 11. klassi õpilased Hendrik Eelmäe (vasakult), Enrice Soodla ja Bernard-Raafael Niitra teevad suvel tasuta rahvusvahelise inglise keele eksami.
Miina Härma gümnaasiumi 11. klassi õpilased Hendrik Eelmäe (vasakult), Enrice Soodla ja Bernard-Raafael Niitra teevad suvel tasuta rahvusvahelise inglise keele eksami. Foto: Margus Ansu

Euroopasse või mujale maailma õppima minekuks peab gümnaasiumiõpilane valdama inglise keelt C1-tasemel – rääkima, kirjutama ja mõistma keelt suurepäraselt. Kõrgeim tase on C2, mis tähendab, et õpilane räägib võõrkeelt emakeele tasemel. Eesti riigieksamid annavad vaid B2-taseme ja seega on välismaale õppima minekuks Eesti koolides tehtav test põhimõtteliselt kasutu.

Et tõestada oma suurepärast inglise keele oskust või minna välismaale õppima, on tuhatkond õpilast teinud igal aastal rahvusvahelise inglise keele testi oma kulu ja kirjadega. Rahvusvahelisi eksameid on erinevaid ning nende keskmine hind on 200 eurot. Kui seni on õpilased pidanud keeletaset hindava testi eest ise tasuma, siis uuest õppeaastast maksab rahvusvahelise testi eest haridus- ja teadusministeerium.

Sel kevadel testis üld- ja keskharidust edendav sihtasutus Innove paarikümne Eesti keskkooli 11. klassi õpilase inglise keele taset. Aprillis tegid õpilased rahvusvahelise inglise keele eeltesti (Cambridge English Placement Test) ning kui õpilane tegi selle tasemele C, saab ta teha CAE testi (Cambridge Assessment English) juba sel suvel, samuti tasuta. Kui eeltestis ei saa läbi, võib õpilane sobival ajal uuesti proovida. Eelteste on võimalik teha korduvalt, rahvusvahelist eksamit saab tasuta teha vaid korra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles