Üürilise väljatõstmise eest karistada saanud naine tahab õigeksmõistmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üürilist korterist välja tõstes seadusega pahuksisse sattunud ning seetõttu kriminaalkaristuse saanud naine ei leppinud enda süüdimõistmisega ja viis kaasuse ringkonnakohtusse.

Tartu ringkonnakohtus arutlusel olnud apellatsioonkaebuses taotles 24-aastase Heleene kaitsja Mall Saar oma kliendi süüdimõistmise tühistamist ja õigeksmõistvat otsust. Ringkonnakohus kuulutab lahendi 28. detsembril. 

Tartu maakohus tunnistas tänavu 11. märtsil  Heleene süüdi ebaseaduslikus väljatõstmises ja alaealistelt seadusliku aluseta vabaduse võtmises ning karistas teda esimese süüdistuskvalifikatsiooni järgi 320-eurose rahalise karistusega ja teise paragrahvi järgi üheaastase tingimisi vangistusega 18 kuu pikkuse katseajaga, mille ajal peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele. Lisaks peab varem kriminaalkorras karistamata Heleene menetluskuludena tasuma kokku 454,08 eurot.

Süüdistuse järgi sattus Heleene seadusega pahuksisse, kui soovis, et üürnik lahkuks tema korterist ning otsustas selleks jõulisi meetodeid kasutada. Ta sisenes eelmise aasta juunis oma Räpinas asuvasse korterisse, kus sellel ajal elas üürnik, ning vahetas ära korteri välisukse lukusüdamiku. Seejärel lükkas ta üürniku jõuga korterist välja ning pakkis viimasele ja tema perele kuuluvad esemeid suurde prügikotti ja ning viskas need korteri uksest välja trepikotta. Lisaks takistas Heleene korteris viibinud kahe alaealise lapse korterist väljumist kuni politsei sekkumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles