ERMis peab loengu Kallase stipendiumi laureaat Tiit Hennoste

Tartu Postimees
Copy
Tiit Hennoste.
Tiit Hennoste. Foto: Margus Ansu

Sel neljapäeval kell 16.15 peab Eesti Rahva Muuseumi näituse «Ise tehtud Eesti» saalis (A-sissepääs) avaliku loengu Oskar Kallase stipendiumi tänavune laureaat, keele- ja kirjandusteadlane Tiit Hennoste.

Tiit Hennoste on pühendunud eesti keele, meele ja kultuuri uurija ning hoidja, õppejõud ja meediaekspert. Ta on kuraatorina olnud ERMi koostööpartner nii interaktiivse näituse «Muuseum näitab keelt» (2010) kui ka uuel püsinäitusel «Kohtumised» teemanäituse «Keelekatel» (2016) loomisel.

ERMis kõneleb ta teemal «Eesti keel, kust me tuleme ja kuhu oleme teel». Loengu järel annab vastsele laureaadile auhinna kätte ERMi direktor Alar Karis. Kõik huvilised on oodatud loengut kuulama, osalemine tasuta.

Oskar Kallase stipendiumi asutas ERM 2015. aastal, et tunnustada muuseumile ja Eestile olulisi inimesi silmapaistva professionaalse ja loomingulise tegevuse eest rahvusteaduste ja -kultuuri alal, mis on aidanud ERMil täita oma rolli eesti kultuuri mõtestajana. Varasemad laureaadid on laulu- ja tantsupidude juht Aet Maatee, ajaloolane Mart Laar, folklorist Marju Kõivupuu ja rahvarõivameister Silvi Allimann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles