ERR.ee: Valgamaal lükkub suurvalla moodustamine aastateks edasi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valga linna ja ümberkaudsete valdade suuromavalitsuse moodustamine tänavusteks kohalikeks valimisteks ei õnnestu.


Valdadel pole raha, et ühinemist ette valmistada ning volikogude arvates vajatakse rohkem aega, et tingimustes kokku leppida ja rahva arvamust selgitada, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Valgamaa omavalitsuste idee on moodustada Valga linnast, Hummuli, Õru, Tõlliste, Taheva ja Karula vallast ühine suur omavalitsus. Praeguseks on nõus ühinemist ette valmistama vaid Valga linn ja Tõlliste vald ning ei on öelnud Õru ja Hummuli vald, teised tõmbavad pidurit, kurtes nii raha- kui ka ajanappust.

Valgamaa omavalitsused küsisid ühinemise ettevalmistamiseks rahalist toetust ka riigilt, kuid said kindla ei. Veel ligi viis aastat samamoodi jätkates võib aga kujuneda kallimaks nii riigile kui ka omavalitsustele endile.

Naabrid lätlased teevad haldusreformi nüüd käsu korras, aga Eesti pool piiri ei õnnestu ühineda ei siis, kui kohapeal tahtmist on, ega ka siis, kui seda pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles