Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi valiti aasta klubiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Martin Kutman Anna Iljuštšenkot juhendamas.
Treener Martin Kutman Anna Iljuštšenkot juhendamas. Foto: Margus Ansu

Eesti Kergejõustikuliit valis aasta klubiks Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi, kelle edu järgmiste klubide ees oli ligi kolmekordne.

Klubide meisterlikkuse punktiarvestuses koguti 16897.5 punkti, teine oli selles arvestuses Kergejõustikuklubi VIKE 5683.5 ja kolmas Tartu SS Kalev 5206.5 punktiga. Erinevate vanuseklasside arvestuses (noorte B, A vanuseklassid , juuniorid, noorsoo ja täiskasvanud) loovutati vaid üks esikoht, mille võitis juunioride vanuseklassis Kergejõustikuklubi VIKE.

Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi kergejõustiklased võitsid sise- ja välishooajal kokku kõikides vanuseklassides 89 Eesti meistritiitlit, sealjuures täiskasvanuteklassis oli neid 36. Möödunud suvel püstitasid spordiklubi kergejõustiklased 12 Eesti rekordit.

Edukaim rekordipüstitaja ja ühtlasi ka juuniorideklassi parimaks tunnistati 400m tõkkejooksja Rasmus Mägi, kes püstitas suvel 6 rekordit ja oli osaline ühe Eesti rekordi purustamisel, kui Euroopa võistkondlikel meistrivõistlustel Novi Sadis jooksis Eesti võistkond 4X400m uue rekordi 3.08.16. Lisaks Rasmusele jooksid rekordtiimis Kristjan Kangur, Marek Niit ja Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna üliõpilane Rivar Tipp.

Aasta naiskergejõustiklaseks kuulutati Anna Iljuštšenko ja aasta treeneriks tema treener Martin Kutman. Anna võitis suvel Shenzhenis universiaadil pronksmedali, Daegu maailmameistrivõistlustel jõudis ta lõppvõistlusele ning viis Eesti rekordi 1.96 peale. Selle tulemusega on Iljuštšenko maailma hooaja edetabelis kaheksandal kohal.

Noorsooklassi parimaks valiti kaheksakordne Eesti meister, U-23 Euroopa meister ja Londoni olümpiamängude B-normi täitnud mitmevõistleja Grit Šadeiko.

Spordiklubi tegeleb aktiivselt ka järelkasvuga, nii et kergejõustiku tulevikutähtede puudumise pärast pole tartlastel põhjust muretseda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles