Sibulateel avatakse üheksa puhveti uks või õu

Tartu Postimees
Copy
Sibulateel avatakse sel nädalavahetusel kalapuhvetid.
Sibulateel avatakse sel nädalavahetusel kalapuhvetid. Foto: Erakogu

Sel laupäeval avatakse Sibulatee Kalapuhvetite raames õued ja uksed üheksal piirkonna puhvetil. On nii suuremaid kui väiksemaid, nii kodude hoovides kui mõne ettevõtte õuel külalisi võõrustavaid ühepäevapuhveteid. Kõiki neid seob Peipsi kala.

Esimest korda kalapuhvetite päeva korraldava MTÜ Sibulatee eestvedaja Liis Lainemäe selgitab tausta: «Kui sügisene Sibulatee puhvetite päev on väga menukas ning kohalike elanike avatavaid puhveteid tullakse avastama üle Eesti ja talvesibul saab piirkonnast põhimõtteliselt müüdud, siis ometi on külalised kurtnud, et kalatoite on vähevõitu. MTÜ Sibulatee eestvedaja Liis Lainemäe ütles, et kuna sügisel on kala vähe, aga kevadel on kalapüügihooaeg, siis on just kevad õige aeg uue traditsiooni loomiseks. «Kalapuhvetite päeval on troonil Peipsi kala,» ütles ta. Kalapuhvetite päev on ka Sibulatee kümnenda tegutsemisaasta üks uutest tähtsündmustest.

Nii võib avatavate puhvetite menüüdest leida kalasuppe mitmes variandis: kalapelmeene, kalatorti, kalakotlette, kalapirukaid ja teisi toite Peipsi kalast. Muidugi on menüüdes ka teisi toite, kuid tõesti, iga kodupuhveti menüüs on päris mitu kalatoitu. Isegi pakutavad kalasupid on igas puhvetis erinevad – ikka selgelt puhveti perenaise või peremehe maitse järgi.

Puhvetites on lisaks kõhutäiele ka tegevusi lastele, pakutakse kultuuriprogrammi ja näituseid. Osaleda on võimalik nii kala fileerimise, grillahju tegemise kui pelmeenide valmistamise töötubades. Korda saavad mitmed õued ning suisa puhvetitepäevaks avavad esimest korda oma uksed nii Rannapuura kalapaviljon Kallastel kui Kodavere pärimuskeskus.

Puhvetite uksed avatakse Sibulateel laupäeva ennelõunal. Õhtune jämmiring toimub Kodavere pärimuskeskuse ehk endise Pala vallamaja hoovil koos elava muusikaga.

Samal päeval peetakse ka Varnja kalalaata ning avatud kalasadamate päeva raames on avatud nii Kolkja kui Varnja kalasadamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles