Tartus antakse teist aastat välja huvikooli õpetaja elutöö preemia

Tartu Postimees
Copy
Koorijuht ja pedagoog Undel Kokk
Koorijuht ja pedagoog Undel Kokk Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tänavu saab Tartus teist korda esitada õpetaja elutöö auhinna kandidaadiks ka huvikooli õpetajat. Linnavalitsuse preemia 10 000 eurot võib saada aastatepikkuse tulemusliku ja silmapaistva õpetajatöö eest. Möödunud aastal pälvis selle tunnustuse Karlova kooli koorikooli õpetaja Undel Kokk.

Õpetaja elutöö auhinda antakse Tartus välja 2015. aastast. See on Tartu linna makstav rahaline preemia Tartus tegutseva õppeasutuse õpetajale. 2018. aastast on kategooriaid neli: koolieelse lasteasutuse õpetaja, üldhariduskooli õpetaja, huvikooli õpetaja ning kutseõppeasutuse õpetaja.

Taotluse esitab huvikooli nimel koolijuht, kes noorsooteenistuse juhataja Piret Taluri sõnul tunneb õpetaja panust kõige mitmekülgsemalt ja võtab vastutuse selle kirjeldamise eest. «Huvikoolide õppurid, lapsevanemad ja teised linlased saavad esitada iga aasta lõpus kandidaate kultuuri, noorsootöö ja spordi aasta tunnustustele, millega kaasneb rahaline preemia 1000 eurot. Huvikool on vastavalt huvikooli seaduse määratlusele haridusasutus noorsootöö valdkonnas ja seega kvalifitseerub huvikooli õpetaja nii õpetaja elutöö preemia saajaks kui ka näiteks aasta noorsootöö tegijaks või treeneriks,» selgitas Talur. 

Tartu munitsipaalhuvikoolid on loodud juba 1950. aastatel, erahuvikoolid tekkisid 1990ndate alguses. 2018/2019. õppeaastaks on Tartusse registreeritud 64 huvikooli, millest viis on munitsipaal- ja 59 erahuvikoolid. Huvikoolides on kokku 578 õpetajat ja 15 441 õppurit. Nii huvikoolide, õpetajate kui õppurite arv on kümne aastaga mitmekordistunud ja tõusuteel. Tartu linn toetab ühena vähestest kohalikest omavalitsustest Eestis pearahapõhiselt kõiki 7–19-aastastele huviharidust andvaid erahuvikoole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles