Galerii: robolahing tõi Kammivabrikusse nii suuri kui väikeseid huvilisi (1)

Tartu Postimees
Copy

Täna toimus Kammivabrikus teaduskeskuse Ahhaa korraldatud robolahing. Kärtsu ja mürtsu oli vaatama tulnud ümmarguselt poolteist tuhat inimest. Veel enne võistluse algust olid kõik istekohad suurte ja väikeste huvilistega täidetud. 

Raskete masinate kategoorias ehk kuni 55-kilogrammiste robotite võistluse üks põnevaimaid heitlusi oli robotite Musi ja Malibu Barbie vahel. Musi tegi pöörleva «relvaga» Barbile nii suure musi, et see lendas tükkideks. Võitlus kestis vaid mõned sekundid ja rahvas elas valju häälega kaasa.

Teaduskeskuse Ahhaa robolahingu korraldaja Anna-Liisa Ingver rääkis, et kolmandat korda aset leidval üritusel astus võitlustulle 23 robotit, mille eesmärk on üksteist erilisel purunemiskindlal areenil kahjutuks teha. Ise ehitatud ja puldiga juhitavad robotid asuvad mõõtu võtma kahes kaalukategoorias: kuni 29,9 ning 30–55 kilogrammi. «Tihti arvatakse, et kergklassi roboti meisterdamine on lihtsam, aga nii mõnigi huviline on ehitamise käigus pidanud tõdema, et robot kipub siiski raskemasse kaaluklassi kalduma,» lisas Ingver. 

Robolahingus võtsid mõõtu nii ülikoolide võistkonnad kui ka lihtsalt sõbrad ja tuttavad. 

Ingver ütles, et üks Robolahingu põnevaimaid aspekte on see, et võitjat on pea võimatu ennustada. Ka favoriidil võib otsustaval hetkel aku tühjaks saada või relv töötamise lõpetada. Nii tundus pea võimatu ka Ahhaa leiutaja Tanel Linnase robotit hävitada, aga väikene robot Kenny näitas, mida oskab, ja võitis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles