Järelvaadatav: Tartu asus 18-aastase Šadeiko hiilgemängu toel finaalseeriat TalTechi üle juhtima

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolme võiduni peetavat Eesti naiste võrkpalli meistrivõistluste finaalseeriat alustas kindla võiduga tiitlikaitsja Tartu Ülikool/Bigbank, kui alistas koduväljakul tulemusega 3:1 (25:22, 25:23, 20:25, 25:19) mulluse finaalivastase TalTech/Tradehouse'i.

Võitjate parimana kogus kaks ässa löönud 18-aastane Jade Šadeiko üleplatsimängijana 22 punkti (efektiivsus +20). Ingrid Kiisk toetas teda 13 ja Kadi Mägi 11 silmaga. TalTechi eest kogusid Mari Loormann ja Marcella Raud võrdselt 11 punkti.

Kolme võiduni peetava finaalseeria teine kohtumine on kavas kolmapäeval, 17. aprillil algusega kell 18.30 TalTechi spordihoones. Kohtumisele on võimalik kaasa elada Postimehe otseülekande vahendusel.

Enne mängu (eelvaade Volley.ee):

Kolme võiduni mängitavas finaalseerias lähevad vastamisi põhiturniiri parim ja eelmisel hooajal meistriks tulnud Tartu Ülikool/Bigbank ning põhiturniiri teisena lõpetanud TalTech/Tradehouse, kes eelmisel aastal jäi finaalseerias just tartlannadele alla. 

Nimetatud naiskondade teed on tänavusel hooajal ristunud neljal korral. Balti liiga põhiturniiri, mille Eesti klubide omavahelised vastasseisud läksid ka Eesti meistrivõistluste arvestusse, esimeses ringis Tartu Ülikool/Bigbankile koduväljakul 1:3 (-18, 20, -23, -17) alla jäänud TalTech/Tradehouse'il jäi revanš võtmata ka Balti ühisliiga teises omavahelises kohtumises, leppides võõrsil 0:3 (-25, -18, -22) kaotusega. Detsembris peetud Eesti karikavõistluste finaalis jäid tartlannad peale tulemusega 3:1 (23, -23, 23, 16). Seega ei ole TalTech tänavuse hooaja neljas omavahelises mängus Tartu naiskonda üle mänginud, sest kaotusega lahkuti väljakult ka Balti liiga poolfinaalis, mis kaotati kodusele konkurendile 1:3 (16, -9, -23, -21).

«Viimases poolfinaalmängus mängisime võistkondlikumalt, tulime raskest seisust välja ja näitasime sisu. Oleme finaalpääsu igal juhul väärt! Finaalseeriale ette vaadates on pigem positiivne, et tuleme pingeliste mängude pealt. Omavaheline seis sellel hooajal on meie kahjuks 0:4. See fakt teebki seeria põnevaks ja põnevus meile meeldib. Kui meeste meistriks pidavat kirjutava meedia andmetel tulema see võistkond, kes võidab teise mängu, siis naistega on asi selgem – võidab see, kes ei kaota seeria viiendat mängu,» kommenteeris hooaja kulminatsiooni TalTechi naiskonna peatreener Marko Mett.   

Tartu Ülikool/Bigbanki peatreener Kristjan Kaisi sõnul oli hea, et teises poolfinaalmängus osutas Famila/Võru Võrkpalliklubi tugevat vastupanu. «Poolfinaalseerias saime plaanipäraselt kahe mänguga hakkama. Pärast esimest kerget võitu kodusaalis oli mul treenerina hea meel, et Võrus pidime võidu nimel kõvasti pingutama ja vastane ei kinkinud meile ühtegi punkti. See oli meie jaoks vajalik ettevalmistus algavaks finaalseeriaks, kus tuleb endast maksimum välja pigistada. TalTech on meile pikast hooajast tuttav vastane, kahes senipeetud olulises mängus (Eesti karikavõistluste finaal ja Balti liiga poolfinaal – toim) suutsime neid võita,» rääkis Kais. 

Peatreeneri sõnul on naiskond otsustavateks mängudeks valmis. «Oleme pärast poolfinaale saanud poolteist nädalat korralikult treenida. Võistkonna juures on tagasi poolfinaalide ajal töökohustuste tõttu puudunud Kadi Mägi, juba poolfinaali teises mängus osales libero positsioonil pikalt vigastusega eemal olnud Kertti Külm. Kõik mängijad on piisavalt terved ja oleme valmis Eesti meistritiitli nimel võitlema! Seeria kestab kolme võiduni ja kindlasti näeme palju põnevaid mänge,» lisas Kais. 

Finaalseeria esimene vaatus on kavas pühapäeval kell 16 Tartus, uuesti kohtutakse 17. aprillil kell 18.30 TalTechi spordihoones. Pronksmedali eest hakkavad heitlema põhiturniiri kolmas naiskond Saaremaa ja neljas Famila/Võru Võrkpalliklubi. Põhiturniiril võitis Saaremaa naiskond võõrsil peetud omavahelise mängu 3:2 ja kodusaalis toimunud kohtumise 3:0 tulemusega. Kolme võiduni mängitava seeria esimene vaatus saab teoks 20. aprillil Kuressaares. 

5.–7. koha eest võistlevad Tallinna Ülikool (põhiturniiri viienda koha omanik), Audentese SG/Noortekoondis (6.) ja Kohila Võrkpalliklubi/E-Service/Briketipoisid (7.) mängivad kolme võistkonna vahelisel turniiril, kui iga võistkond peab ühe mängu kodus ja teise võõrsil. Turniir avatakse 18. aprillil kell 19 Kohilas, kus koduvõistkond võõrustab Tallinna Ülikooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles