Kodutütred ja noorkotkad korraldavad esmakordselt Loovusfestivali

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorkotkad ja kodutütred
Noorkotkad ja kodutütred Foto: KAMILLA SELINA LEPIK / Sakala

12.–14. aprillini korraldatakse Tartus esimest korda loovusfestivali, kus osalevad noorkotkad ja kodutütred üle Eesti. Üritus on mõeldud liikmetele, kes on huvitatud loovast mõtlemisest ja uute lahenduste otsimisest organisatsiooni tegevuses.

Loovusfestivali eesmärk on arendada mitmekülgselt ja harmooniliselt noorliikmete vaimseid võimeid ning tagada neile uute kodanikuoskuste omandamise võimalus.

Loovusfestival hõlmab seitset töötuba: teadus ja IT, luule ja muusika, joonistamine ja disain, sepatöö, liikumine ja teater, kokakunst ning loodus- ja ohutushoid. Iga noor saab valida omale meelepärase töötoa, kus üheskoos loomeprotsessis tulemini jõutakse.

«Loovusfestivalil soovime edendada piirideta mõtlemist ning julgustada noori leidmaks loovaid lahendusi keerukatele väljakutsetele. See on suurepärane võimalus üheskoos teiste noorkotkaste ja kodutütardega üle Eesti kogeda vaheldusrikast tegevust ning luua midagi ainulaadset,» sõnas Noorte Kotkaste peavanem Silver Tamm.

Loovusfestivali töötoad toimuvad 13. aprillil ning neid juhendavad spetsialistid: näiteks teatrikunsti töötoas õpetavad Elva Lendteatri näitlejad, muusikalist mõtlemist ja sõnade seadmist suunavad räpparid bändist Hanf Kung, kujundust ja grafitikunsti tutvustab noortele kõrgema kunstikooli Pallas õppejõud Kristjan Bachman ning teaduse töötoas toimetatakse koos MakerLabiga. Loometööde tulemusi esitletakse festivali lõpupäeval 14. aprillil.

Loovusfestivalist võtavad osa noorkotkad ja kodutütred kõikidest maakondadest. Kokku lööb ürituses kaasa üle 150 inimese.

Kodutütred ja Noored Kotkad on kaitseliidu noorteorganisatsioonid, mille tegevuse eesmärk on isamaalises vaimus kasvatada neiud ja noormehed vaimselt ja kehaliselt terveiks Eesti kodanikeks. Kodutütarde ja Noorte Kotkaste organisatsioonide missioon on vabatahtlikkust väärtustades pakkuda noortele parimaid arengu- ja tegutsemisvõimalusi isamaalise kasvatustöö kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles