Ülikoolilinn autasustab Läti presidenti Tartu medaliga

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Raimonds Vējonis Kadriorus president Kersti Kaljulaidi juures.
Läti president Raimonds Vējonis Kadriorus president Kersti Kaljulaidi juures. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Homme kell 12.45 võtab Tartu linnapea Urmas Klaas raekojas vastu Eestis riigivisiidil viibiva Läti presidendi Raimonds Vējonise ja Eesti presidendi Kersti Kaljulaidi ning annab Läti presidendile üle Tartu medali.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul tunnustab Tartu linn naaberriigi presidenti teenete eest Tartu ja Läti vaheliste suhete arendamisel. «Raimonds Vējonis on endise kaitseministri ja praegu presidendina tugevalt toetanud Tartus tegutseva kolme Balti riigi koostöös rajatud Balti Kaitsekolledži tegevust,» lisas Klaas.

Kell 14.30 peab Läti Vabariigi president Raimonds Vējonis Tartu Ülikooli peahoone aulas avaliku kõne, mida on kuulama oodatud kõik huvilised.

Pärast kõnet mälestab president Vējonis Puiestee kalmistu Uus-Jaani osas Läti küttide rügemendi sõdureid ja Läti sõjapõgenikke ning külastab seejärel Eesti Rahva Muuseumi.

Läti president on Eestis riigivisiidil 9.–11. aprillini.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles