Tõnis Lukas raadiosaates: kultuuriministeeriumi kolimist Tallinnast Tartusse pole praegu plaanis (3)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas.
Tõnis Lukas. Foto: Kristjan Teedema

Täna pärastlõunal Kuku raadio Tartu sagedusel eetris olnud saate «Vahetund Tartu Postimehega» esimeses pooles heitsid peatoimetaja Rannar Raba ja arvamustoimetaja Jüri Saar tartlaste mätta otsast pilgu äsja Toompeal allkirjastatud koalitsioonilepingule.

Ajakirjanikud tõdesid, et ehkki Tartu jaoks kõige olulisemad valdkonnad on leidnud dokumendis tarvilikku mainimist, on praeguse sõnastuse juures selgusetu, millised arengud neis lähiaastatel võiks tegelikult aset leida.

Saate teises pooles vastas Raba küsimustele Tõnis Lukas, kellest suure tõenäosusega saab järgmine kultuuriminister.

Muu hulgas märkis Lukas, et peab jätkuvalt oluliseks Eesti tasakaalustatud arengut ning Tartu ja Tallinna suhe on selles kontekstis oluline. Samas tunnistas ta, et kultuuriministeeriumi kolimist pealinnast Emajõelinna praegu tema tööplaanis pole. «Ei, seda ülesannet ma endale püstitanud ei ole, aga kuulan ära, mida valitsus arvab, sest jätkava peaministri (Jüri Ratase – toim) üks kreedosid on olnud riigiasutuste Tallinnast väljaviimine,» lausus Lukas.

Raadiosaade on nüüd järelkuulatav.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles