Tõnissoni puukooli krundilt käis üle lageraie

Eili Arula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval avanes Kogre tee 4 kortermaja kõrval selline vaade, veel kaks päeva tagasi kasvasid seal 1,5 hektari suurusel maatükil puud.
Esmaspäeval avanes Kogre tee 4 kortermaja kõrval selline vaade, veel kaks päeva tagasi kasvasid seal 1,5 hektari suurusel maatükil puud. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeval kuulis linna servas Eerikal asuva Kogre tee 4 kortermajas elav Ruth Kurss maja kõrval asuvas metsatukas mootorsaagide vingumist. Esiti arvasid Kurss ja tema naabrid, et ehk laseb uus omanik võsastunud metsatukas hooldusraiet teha, kuid õige pea sai selgeks, et saemehed teevad pooleteise hektari suuruse ala puudest lagedaks.

«Oleks me teadnud, et siin lageraieks läheb, oleksime vist majaelanikega end nende puude külge aheldanud, aga nüüd ei olegi muud teha, kui ainult kaks kätt õhku tõsta,» sõnas Ruth Kurss.

Tegemist on krundiga, kuhu riigivanem ja Postimehe väljaandja Jaan Tõnisson rajas koos oma venna Hansuga 20. sajandi algul puukooli. Paraku polnud nüüd, üle saja aasta hiljem puukooli haruldustest kuigi palju järel ning metsatukast oli saanud padrik. Kuni eelmise aasta alguseni kuulus maatükk Eesti maaülikoole, kes toona krundi enampakkumisel maha müüs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles