Galerii: Tammeka ei suutnud Levadia võiduseeriat katkestada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalli meistriliigas oli meeskondadel käsil seeria, kus vähem kui kümne päeva jooksul tuli pidada kolm kohtumist. Tartu JK Tammeka jaoks möödusid need mängud tulemuste mõttes minoorsetes toonides, kui esmalt jäädi võõrsil alla FC Florale 1:4, seejärel kodus Paide linnameeskonnale 0:3 ning lõpetuseks täna samuti kodus ka Tallinna FCI Levadale 1:2.

Tammeka alustas mängu kõik senised liigamängud võitnud Levadia vastu pigem alalhoidlikult, hoides kaitseliini madalal ja püüdes oma võimalusi vasturünnakutelt. Üks selline olekski peaaegu edu toonud, kui pika soolo lõpetuseks andis kaugelt tuld Tammeka tipuründaja Albert Prosa, ent Levadia väravasuul seisnud Sergei Lepmets suutis nurka suundunud löögi tõrjuda.

Esimese poolaja lõpus suutsid külalised Tartu meeskonna siiski korraliku surve alla panna ning 40. minutil haarasid nad ka eduseisu, kui Juri Tkatšuki antud karistuslöögi suunas Tammeka väravasse keskkaitsja Jevgeni Ossipov.

Värav Tammekat ei murdnud ning visalt võideldes saadi 71. minutil kätte viigiseis, kui nurgalöögijärgses olukorras saatis palli Lepmetsa selja taha Prosa. Paraku püsis üks-üks tablool napilt kaheksa minutit, siis nägi mängu peakohtunik Kristo Külljastinen karistusalas kodumeeskonna käega mängu ning teenitud penalti realiseeris liiga suurim väravakütt Jevgeni Budnik. Tammeka ponnistused ikkagi viik välja võidelda vilja ei kandnud ja nii kirjutas Levadia tabelisse viienda võidu, Tammeka aga ühe võidu ja ühe viigi kõrvale kolmanda kaotuse.

Tammeka kapten Tauno Tekko rääkis kohtumise järel, et nende eesmärgiks oli mängus sees olla ning sestap Levadiaga kaasa jooksma ei hakatud. «Selles mõttes saime plaani täitmisega ka hakkama, sest olime taga kompaktsed ning väga palju võimalusi neil ei tekkinud. Mängust väravat nad meile lüüa ei suutnudki, poolõnnega saadud käemängu eest tulnud standardolukordadest need väravad sündisid,» kõneles keskpoolkaitsja.

Ta lisas, et mõistagi oli valus, kui Levadia üsna varsti pärast nende viigivärvat uuesti juhtima asus, kuid samas võitlesid kõik hingestatult edasi ning selles mõttes kellelegi midagi ette heita ei saa.

Tekko nentis, et null punkti kolmest mängust on pettumus, kuid samas näidati nii Flora, Paide kui Levadia vastu, et suudetakse mängida küll. «Paide mängust on kahju, meil oli ka endal mitmeid võimalusi ning lõppskoorile vaatamata oli mäng küllaltki võrdne,» ütles Tekko.

Tammeka peatreener Kaido Koppel märkis soccernet.ee ülekandele antud intervjuus, et selline tihe graafik on kindlasti väsitav, kuid lisas, et see on Eesti kõrgliiga ning seal ei peagi lihtsaid mänge olema. «See teebki selle liiga minu jaoks põnevaks - kui mängud oleks lihtsad, siis siis poleks see minu jaoks väljakutsuv,» lisas Koppel.

Järgmise mängu peab Tammeka järgmisel pühapäeval, kui külla sõidetakse valitsevale meistermeeskonnale Nõmme Kaljule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles