Tartu linnaraamatukogus saab peagi joonistada 3D-pliiatsitega

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3D pliiats.
3D pliiats. Foto: Sander Ilvest

Tartu linnaraamatukogu annab teada, et laiendab oma 3D-teenuste maailma ja nii saab 8. aprillist 3D mudelduse ja printimise kõrval kasutada raamatukogus ka 3D-pliiatseid.

3D-pliiatsitega joonistamine arendab ruumilist mõtlemist, käte osavust, planeerimist ja kasvatab püsivust. Raamatukokku hangitud pliiatsid pärinevad firmalt 3Doodler, kus kasutatakse keskkonnasäästlikke materjale, seega on 3Doodler Starti pliiatsid igati sõbralikud töövahendid ka väikestele, algajatele joonistajatele. Kasutatav täiteplast sulab 60 kraadi juures ja materjal kõduneb mullas või kompostis kuni 60 päeva jooksul ning on loodussäästlik, sest on toodetud toiduainetööstuse jääkidest.

Raamatukogu 106. sünnipäeva ürituste raames juhendab 3D hobijoonistaja Heiki Palm 5. aprillil õpitube Tammelinna harukogus ja keskkogu lasteosakonnas. 8. aprillist saab raamatukogu lahtiolekuaegadel tulla ja ise katsetada 3D-joonistamist. Pliiatsi käsitsemisel aitavad huvilisi raamatukoguhoidjad.

3Doodler Starti pliiatseid saab kasutada peamaja Kompanii 3/5 laste- ja noorteosakonnas ning tehnikakirjanduse saalis, samuti Annelinna, Karlova-Ropka, Tammelinna ja Ilmatsalu harukogus. Tehnikakirjanduse saali tegevustoas saab lisaks kasutada edasijõudnule mõeldud 3Doodler Create'i pliiatsit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles