Kutsehariduskeskus avab uksed

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllu tänava õppehoones toimuvad avatud uste päevad 4. aprillil.
Põllu tänava õppehoones toimuvad avatud uste päevad 4. aprillil. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kutsehariduskeskus avab uksed uudistajatele ja tulevastele õppuritele. Kooliga ja erialadega saab tutvuda 4. aprillil Põllu 11 õppehoopes ja 5. aprillil Kopli 1 õppehoones. Mõlemal päeval algab programm kell 10. Samas saab esitada ka sisseastumisavaldusi.

Kutsehariduskeskuse avatud uste päevad pakuvad infot, aga ka suurepäraseid võimalusi töötubades ja miniloengutes ametitega tuttavamaks saada või siis hoopis proovida nutikust ja kätt fuajeedes avatud «tänavatel».

Lähemalt tutvustatakse erialasid ja õppimisvõimalusi ning ringkäikudel saab piiluda ruumidesse, kuhu muidu ei saa. «Toome saalidesse ja koridoridesse ka vahvaid külalisi muusika- ja meelelahutusmaailmast ning üles astub koolibänd,» ütles turundusjuht Kaire Mets.

Sel aastal on kutsehariduskeskuse plaan avada kokku  67 õppekava tehnika-, ehitus-, toidu-, ilu-, IT-, turismi- ja ärivaldkonnas. Kõige suurem uudis on kutsehariduse IT-akadeemia raames alustav tarkvaraarendaja eriala. Sellele erialale oodatakse põhikoolilõpetajaid, kes soovivad siduda oma tulevikku IT tarkvaraarendusega ja tahavad võrdselt edukad olla nii praktilistes oskustes kui ka  laiemate teadmiste omandamises. Õpe kestab neli aastat, ning sinna mahub peale erialaoskuste ka gümnasistidega võrdses mahus eksamiaineid, et lõpetajad sooritaksid edukalt riigieksamid ning saaksid soovi korral kõrghariduse tasemel jätkata.

Uuenduslik on ka keevitus- ja metallitööde erialade valdkondlik vastuvõtt. See tähendab seda, et esialgu õpitakse alusteadmisi ja -oskusi koos ning alates teisest kursusest spetsialiseerumine kas keevitajaks, metallilõikepinkide töötajaksvõi koostelukksepaks.

«Kevadisel vastuvõtuperioodil ootame eriti noori põhikooli lõpetajaid, et nad saaksid varakult oma sisseastumistoimingud tehtud ning suvel rahulikult puhata,» ütles karjäärinõustaja Liine Maasikas. «Sellele, kes aga tunneb, et vajab otsustamiseks nõu ja abi, pakume nii nõustamist, aga ka võimalust osaleda mõnel praktikapäeval, et erialast paremat ettekujutust saada. Kel on kutseõppe vastu huvi, võivad julgelt pöörduda.»

Sisseastumine on avatud ning juba praegu saab avaldusi elektroonselt esitada. Koolimajas kohapeal võetakse dokumente vastu 17. aprillini. Sisseastumisvestlused ja mõnel üksikul erialal ka testid toimuvad esmaspäeval, 22. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles