Video: tartlased avaldasid meelt põhiõiguseid piirava poliitika vastu (10)

Copy

Täna keskpäeval kogunesid tartlased Raekoja platsile, et avaldada meelt põhiõigusi piirava poliitika vastu. Kohale oli tulnud enam kui sada inimest, meeleavaldus «Jah vabadusele, ei valedele» möödus rahumeelselt. 

«Praegused Keskerakonna, Isamaa ja EKRE koalitsioonikõnelused seavad löögi alla Eesti inimeste põhiõigused. Läbirääkimistel osaleb erakond, kes on saavutanud oma poliitilise edu valeinfoga ühiskonda lõhestades. Näitame, et me ei ole sellega nõus,» seisis täna hommikul saadetud pressiteates, kus meeleavalduse kontaktisikutena on kirjas Maria Hõbesalu, Monika Kerme ja Antonia Nael ning kontaktandmed.

Meeleavalduse korraldajad soovivad, et poliitikud austaksid Eesti põhiseadust, mis määrab meie riigi alustalad. «Põhiseaduse järgi ei tohi kedagi diskrimineerida rahvuse, rassi, nahavärvuse, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, poliitiliste või muude veendumuste tõttu,» seisis pressiteates. «Meile valmistab muret, et Eesti Vabariigi valitsusse on potentsiaalselt kaasatud erakond, kelle avalikud sõnavõtud töötavad vastu meie põhiseaduslikule korrale.»

Meeleavaldus oli parteideülene kodanikualgatus. Erakondlikke sümboleid oli kogunemisele keelatud tuua. Lisaks Tallinnale ja Tartule olid täna meeleavaldused ka Eesti saatkondade juures Londonis, Berliinis ja Stockholmis.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles