Maarjamõisas algab uuel nädalal parkimismaja ehitus (1)

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjamõisa kuuekorruseline parkimismaja Lunini tänavas valmib hiljemalt järgmise aasta kevadel.
Maarjamõisa kuuekorruseline parkimismaja Lunini tänavas valmib hiljemalt järgmise aasta kevadel. Foto: Arhitektuuri- Ja Projekteerimisbüroo Conarte eskiis

Kuus korrust, neist esimene pooleldi maa sees, kokku 12 000 ruutmeetrit ja 432 parkimiskohta, iseloomustas Tartu ülikooli kliinikumiga mullu sügisel sõlmitud lepingu järgi Lunini 16 kinnistule parkimismaja rajava Citypark Eesti OÜ tegevjuht Arne Sõna ehitist.

Arhitektuuri- ja projekteerimisbüroo Conarte projekti järgi tehtava korrusparkla ehitamiseks kulub 4,3–4,6 miljonit eurot, mille tagasiteenimiseks kulub Citypark Eestil arvestuste järgi 30 aastat. Sama pikaks ajaks on ettevõttel kliinikumi sõlmitud Lunini 16 kinnistul hoonestusõiguse leping.

Kui Tartu kaubanduskeskustes parklates saab tunnikese-paar tasuta parkida, siis Maarjamõisa parkimismajas seda võimalust pole, tunni eest tuleb välja käia euro. «Tasuta aega ei ole, sest parkimismaja ehitamine on päris kallis töö,» märkis Arne Sõna.

Maarjamõisa haigla uue korpuse taha kerkiv korrusparkla võtab enda alla laias laastus pool Lunini tänava parklast, parkimismaja ehitamiseks kulub kõige rohkem aasta aega.

Tartu ülikooli kliinikumi haldusjuht Marek Seer teatas, et parkimismaja on eelduseks meditsiinilinnaku uue, kolmanda ehitusjärguga alustamiseks, et rajada seal laste- ja kõrvakliiniku ning päevakirurgiakeskuse uued hooned.

Järgmisel nädalal algavate ehitustöödega tuleb arvestada ka kliinikumi patsientidel ja töötajatel. «Ehituse ajal on Lunini tänava äärsetel kinnistutel parkimine piiratud, mistõttu palume enne vastuvõtule tulekut varuda aega, kasutada ühistransporti või miks mitte ka kevadel alustavat rattaringluse teenust,» märkis Marek Seer.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles