Tartus purjuspäi Ford Sierraga politsei eest põgenenud autojuht on varem inimesi ähvardanud (3)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalavahetusel politseinike eest põgenenud autojuht vahistati esmaspäeval.
Möödunud nädalavahetusel politseinike eest põgenenud autojuht vahistati esmaspäeval. Foto: Jürgen Puistaja

Kohus lubas vahi alla võtta mehe, kes läinud nädalavahetusel Tartus narkojoobes autoroolis olles politsei peatumismärguannet eiras ning tulistamisega päädinud tagaajamise põhjustas.

23. märtsil kella 21 paiku eiras 26-aastane mees politsei peatumismärguannet ja asus Ford Sierraga politsei eest põgenema. Jälitamise käigus tulistasid politseinikud ohtlikult sõitnud auto rehvide pihta ning sundisid sõiduki seisma jääma. Autot juhtinud mees peeti kinni.

Kuna esmane tervisekontroll tuvastas juhil joobeseisundi, esitati talle kahtlustus mootorsõiduki joobes juhtimises. Uue töönädala algul esitas prokuratuur kohtule 26-aastase mehe vahistamiseks taotluse, mille kohus ka rahuldas.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Evelin Merilaine sõnul taotleti kahtlustatava vahi alla võtmist, sest ta võib vabaduses jätkata kuritegelikku käitumist. «Meest on tänavu juba kolme kuriteo toimepanemises kahtlustatavana kinni peetud ja seetõttu on alust arvata, et ta võib jätkata kuritegude toimepanemist,» ütles ta. 

Lisaks joobes juhtimisele kahtlustatakse meest kolme inimese ähvardamises ehk tema käitumine võib olla ohtlik. Ta võeti esialgu kuni kaheks kuuks vahi alla.

Linnas sellisel kiirusel politsei eest põgenemisel võib sõiduk Merilaine väitel juhi väiksemagi vääratuse korral kõrvalistele inimestele ohtlikuks osutuda. Veelgi ohtlikum on kiiruse ületamine siis, kui seda teeb purjus juht. «Seega tuleb niivõrd mõtlematule joobes juhtimisele tõsiselt reageerida,» lisas prokurör.

Mootorsõiduki joobes juhtimise eest võib kohus karistada kuni kolmeaastase vangistusega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles