Galerii: 700 mudilast ehtis raeplatsil kuuski

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel aastal seisab Tartu suure jõulukuuse kõrval ka 31 väiksemat puud, mis moodustavad pisikese kuusiku. Tartu lasteaialapsed ehtisid reede hommikul kuuski enda meisterdatud ehetega.

Väikesed kuusekaunistajad olid pärit erinevatest Tartu lasteaedadest, kokku 30 rühmast. Kaasas olid neil enda meisterdatud ilmastikukindlad ehted. Redelite otsas turnimise ja ülemiste okste kaunistamise jätsid mudilased kasvatajate hooleks.

Ehete meisterdamisel olid paljud pidanud silmas taaskasutust ja keskkonnasäästu. Tõrukese lasteaed oli valmistanud efektsed kuuseehted ümmargustest plastmasskarpide kaantest, mis tavaliselt katavad näiteks pasteeti. Tõrukese lasteaia kõrval riputasid Pääsupesa lapsed aga kuuse otsa helkivad aisakellad, mis olid valmistatu jogurtitopsidest. Ühe puu okstel rippusid lausa kilest heegeldatud ehted. Mitmetes lasteaedades olid käiku läinud ka CD-plaadid, puutükid, pilliroog, lõng ning teisedki materjalid.

Jõulukuul kõlab raeplatsil rõõmus muusika ning tiirleb karussell. Raekoda muutub taas advendikalendriks. Igal õhtul loeb mõni tuntud inimene muinasjutu, mille järel avaneb raekoja seinal pilt mõnest muinasjututegelasest.

Juturääkimise otsa tegi neljapäeval, 1. detsembril lahti näitleja Ott Sepp, kes luges teost «Võlusõrmus». Näitlejat ennast paraku raeplatsil ei olnud ning jutt tuli varem salvestatud video vahendusel suurelt ekraanilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles