Eesti kõige aplam liiklustrahvimasin hoiab visalt oma tiitlit (8)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljude autojuhtide seas kirutud Tallinn-Tartu maantee Puhu ristmik. Selle keskel asub kiiruskaamera, mis mõõdab kiirust mõlemas suunas.
Paljude autojuhtide seas kirutud Tallinn-Tartu maantee Puhu ristmik. Selle keskel asub kiiruskaamera, mis mõõdab kiirust mõlemas suunas. Foto: Kristjan Teedema

Kolm aastat tagasi Tallinna-Tartu maanteele Põltsamaa lähistel asuvale Puhu ristmikule paigaldatud kiiruskaamera on püsivalt olnud Eestis enim kiiruseületamisi fikseeriv liikluskaamera.

Politsei liiklusmenetlusteenistuse vanema Toomas Kaarepere andmete kohaselt fikseeris Puhu ristmikul seisev kahes suunas liiklust jälgiv kaamera eelmisel aastal 10 500 kiiruseületamist, ehk keskmiselt pea 30 kiiruseületamist ühes päevas.

Siiski jääb see tulemus tugevalt alla kiiruskaamera esimesele tegutsemisaastale, mil see jäädvustas suisa 30 000 kiiruseületamist.

Kaarepere selgitas, et enim kiiruseületamisi panevad autojuhid toime kohtades, kus suurim lubatud sõidukiirus on kas 50 või 70 kilomeetrit tunnis. Puhu ristis on paljude roolikeerajate seas kurikuulsa mainega, sest seal võib sõita maksimaalselt 50-kilomeetrise tunnikiirusega, mis pole riigi ühel põhimagistraalil sugugi tavaline.

Lisaks Puhu ristile asuvad mõlemas suunas liiklust jälgivad kaamerad Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel Libastes, Tallinna-Narva maanteel Rannu külas ning Tallinna linnas Kristiine ristmikul.

Eesti jälgib liiklust 67 kiiruskaamerat.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles