Tartusse tuleb esinema Kanadast pärit Magee kammerkoor ja orkester

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magee keskkooli kammerkoor.
Magee keskkooli kammerkoor. Foto: Erakogu

20. märtsil kell 19 annab Tartus Pauluse kirikus tasuta kontserdi Kanadast Vancouverist pärit Magee keskkooli kammerkoor ja orkester, lisaks neile saab esinemas näha ka Tartu Noortekoori.

«Meil on tõeliselt hea meel jagada oma muusikat Eesti publikuga ja loodame, et ka eestlased naudivad meie koori ja orkestrite harmoonilist kõla,» tervitavad Magee dirigendid kohalikke muusikasõpru.

Kanada kammerkoori ning puhk- ja keelpilliorkestri dirigendid on Greg Quan ja Christopher Haas. Tartu Noortekoori dirigeerib Markus Leppoja.

Kavas on teosed maailma tuntuimatelt heliloojatelt nagu Mozart, Sheldon, Reed, Strauss, Sibelius, Mendelssohn, Eisenhauer jt.

Magee keskkooli kammerkoor ja orkester on pärit Vancouverist. 2010. aastal peeti selles Kanada linnas taliolümpiamängud, mille avatseremoonial laulis ka kammerkoor. Rohkelt auhinnatud ja kõrgelt tunnustatud koor on olnud osaline ka Mariana Trenchi hittloo «Who do you love» videos. Keelpilliorkester on aga see-eest kaasa teinud 2010. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste hümni ehk popartisti K’Naani laulu «Wavin’ Flag» videos. Kammerkoor ja orkester on esinenud nii Jaapanis, Venemaal, Kuubas kui ka paljudes Euroopa riikides. 

Dirigent Greg Quan on ka Magee kunstiline juht aastast 1998, tal on ette näidata bakalaureusekraad Capilano ülikoolist vokaaldžässi erialal, samuti on ta õppinud British Columbia ülikoolis muusikalise pedagoogika erialal. Tema hästi tasakaalustatud programm aitab kasvatada õpilaste loomingulisust, muusikalist teadlikkust ja küpsust.

Samasuguse kirega tegutseb Chris Haas, kes on küll töötanud aasta vähem kui Quan, kuid kel on siiski 20-aastane kogemus Magee muusikaliste kollektiividega. Endise trummarina on ta kaasa teinud paljudes erinevaid muusikastiile viljelevates koosseisudes. Arvukate tiitlite ja auhindadega pärjatud dirigent on õppinud Toronto Humberi kolledžis ning Brandoni ja Calgary ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles