Jaani kirikus mängib jõululine džäss

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval annab Tartu Jaani kirikus kontserdi Andres Mustonen Crossover Quar tet. Jõulujazzi peakorraldaja Anne Ermi teada esineb nelik Tartus esimest, aga festivalil viiendat korda.

«See oli 2002. aasta jõulude aegu, kui Andres Mustonen tuli välja ideega esineda Jazzkaarel Hortus Musicusega, aga mitte tavalise programmiga, vaid koos kõhutantsijate ja kõigi trummaritega, kes festivalil parasjagu viibivad,» meenutas Erm.

«Ta lubas ägedat elamust – tõelist rokkbarokki. » Kontsert oli peakorraldaja sõnul nii võimas, et mõnelgi kuulajal jäi ootamatust elamusest suu ammuli. Nüüd liidab Mustonen klassikud svingiva kvartetiga.

«Ma tahan ühendada seda väärtust, mis on meie ajas, väärtustega teistest aegadest,» ütles Andres Mustonen. «Kes kõlbab selleks ühendamiseks? Ainult geniaalsed heliloojad, kes on andnud vabaduse mängida ennast teistesse stiilidesse. Ja Bach on kõigist kõige suurem, kõige demokraatlikum ja vabam.» Mustoneni arvamuse kohaselt annab vetruv svingirütm inimesele tiivad.

«Ma tahan Bachi-svingiga tõsta inimesed lendavasse olekusse, mis on vaba mateeriast, kasutades tugevaid väljendusvahendeid ja tugevaid rütme, » märkis muusik. Äsja ilmus kvarteti esikalbum «Aria».

Jõulujazz

• Jõulujazzi festival toob mitmel pool Eestis 10. detsembrini kuulajate ette 20 pühadehõngulist kontserti.

• Tartu Jaani kirikus annab 4. detsembril kell 18 kontserdi Andres Mustonen Crossover Quartet koosseisus Andres Mustonen, Tanel Ruben, Jaak Sooäär ja Taavo Remmel.

Allikas: Jazzkaar

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles