Kirjandusfestival Prima Vista kutsub noori osalema vaimse tervise kunstikonkursil

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prima Vista tiivuline maskott Pegasus.
Prima Vista tiivuline maskott Pegasus. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Prima Vista kuulutab välja vaimse tervise kunstikonkursi, kuhu oodatakse maale 7.–12. klassi õpilastelt. Konkursi töödest valmib näitus, mis avatakse mais Tartu kaubamajas. 

«Iga viies inimene põeb oma elu vältel depressiooni ning kolmandikul tänapäeva koolinoortest esineb depressiooni ilminguid,» tõdes Prima Vista liige ning näituse korraldaja Maria Pibilota Murumaa. «Ärevushäire, bipolaarsus, anoreksia, buliimia, ATH, sundmõtted ja -teod, sõltuvus, suitsiidimõtted – nimekiri on pikk ning vaimse tervise probleemid on naljast väga kaugel.»

Loominguline tegevus, olgu selleks kunst, kirjutamine või muusika, on abivahend vaimsete probleemidega toimetulemiseks ning üks teraapia vormidest. «Just seetõttu kogume andekate noorte kunstnike tööd näituseks ning algatame avameelse diskussioon probleemiga toimetulemiseks,» rääkis Murumaa.

Vaimse tervise teemasid kajastavate maalide tutvustusi koos mõne pildilise näitega ootame hiljemalt 18. aprilliks meiliaadressil pvkunstiprojekt@gmail.com. Lisada tuleb kindlasti autori nimi, vanus ja elukoht.

Näituse avaüritusena toimub esmaspäeval, 6. mail kell 18 Tartu kaubamaja Apollos vestlusõhtu «Kannatusest kasvab kunst?», kus oma kogemusi ning mõtteid jagavad kirjanik Tõnis Vilu, näitleja Loore Martma ja kunstnik Suvi-Mari Parts, vestlust juhib Eesti noorte vaimse tervise liikumise eestvedaja Merle Purre.

Kirjandusfestivali Prima Vista peetakse tänavu 8.–11. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles