Video ja galerii: noored kliimastreikijad nõudsid süsinikuneutraalset Eestit – kohe (15)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise aasta 20. augustil istus Rootsi koolitüdruk Greta Thunberg Stockholmi parlamendihoone ette, nõudmaks, et Rootsi poliitika viidaks kooskõlla Pariisi kliimakokkuleppega. Sel kombel on Thunber parlamendi ees streikunud igal reedel.

Täna jõudis 16-aastase piiga algatus paljudesse paikadesse üle maailma, kui noored inimesed tulid kokku enam kui sajas riigis ja tuhande viiesajas linnas, et tuletada meelde: meil pole planeeti B.

Eestis avaldati meelt Tallinnas ja Tartus. Noorte peamine sõnum oli nõuda süsinikuneutraalset Eestit ja kohe! «Nõuame, et keskkonnapoliitika saaks Eestis prioriteediks ning soovime, et kõikide erakondade platvormis oleks välja toodud meetmed kliima soojenemise vastu,» ütles üks Tartu meeleavalduse korraldajatest Joosep Raudsepp.

Raeplatsil toimunud streigil osalenud Tartu Tamme gümnaasiumi õpilased Kristjan Kriisa ja Elisabeth Uudevald märkisid, et noored on keskkonnaküsimustes päris teadlikud ning nende tutvusringkonnas (kaasa arvatud nad ise) on rohkesti neid, kes on näiteks loobunud kilekottide kasutamisest, peavad lugu taaskasutusest ja sorteerivad prügi.

Bioloogiaõpetaja julgustusel streigile läinud noored avaldasid lootust, et kui selliseid aktsioone korraldatakse üle maailma, on neil kindlasti lõpuks ka positiivne mõju, sest suured asjad saavad alati alguse väikestest asjadest.

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles