Kas Tartus hakkavad robotid tänavaid hooldama? (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldusrobot.
Hooldusrobot. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu linn alustab robootikaettevõttega Milrem Robotics koostööd uudsete, tsiviiltarbeks mõeldud mehitamata roomiksõidukite kasutamiseks Tartu linna haldustöödel. 

Sel nädalal Milrem Roboticsit külastanud Tartu linnapea Urmas Klaas ja abilinnapea Raimond Tamm ning ettevõtte kaitsedivisjoni president Riho Terras ja teadusdirektor Mart Noorma leidsid, et Milrem Roboticsis koostöös ülikoolidega väljatöötatud kõrgtehnoloogilisi tsiviilotstarbelisi lahendusi saaks edukalt rakendada Tartus. 

Linnapea Urmas Klaasi sõnul võimaldavad Milrem Roboticsi mehitamata sõidukid uudseid lahendusi näiteks linnapuhastuses, linnahaljastuses ja ka päästevaldkonnas. «Tartu kui nutikas linn on valmis algatama selleks koostööprojekti, et väljatöötatavad lahendused linnas kasutusele võtta,» ütles Klaas. Ta lisas, et koostööprojekti elluviimiseks otsitakse ka võimalikku välisrahastust. 

Linnapea pidas robootikaettevõtte ja ülikoolide koostööd väga heaks näiteks, kuidas peaks käima teadussaavutuste rakendamine praktikasse ning kõrgtehnoloogiliste ettevõtete ja ülikoolide koostöö.

«See on hea näide, kuidas ettevõte ja ülikool loovad koostöös innovaatilisi lahendusi ning linn on see, kes saab neid rakendada ning toimimise efektiivust parandad,» lausus Milrem Roboticsi teadusdirektor Mart Noorma. 

Milrem Robotics on Eesti kapitalil põhinev kaitsetööstus- ja robootikaettevõte, millel on kontorid Tartus, Tallinnas ja Rootsis Örnsköldsvikis. Tsiviil-ja kommertsturu rakendusi turustab ettevõte Sinrobi kaubamärgi alt. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles