Fotouudis: ERMi sünnipäeva puhul on Roosi tänav ja muuseumi ümbrus ehitud lippudega

Tartu Postimees
Copy
Tedusfestival leiab aset Eesti Rahva Muuseumis.
Tedusfestival leiab aset Eesti Rahva Muuseumis. Foto: Arp Karm/ERM

Kolm aastat tagasi uude ja päris oma majja kolinud Eesti Rahva Muuseum rajati 1909. aastal kodanikualgatusena. Muuseum tähistab oma 110. sünnipäeva 14. aprillil suure rahvapeoga «Tantsides läbi 110 aasta». Juba praegu on Roosi tänav ja muuseumi ümbrus ehitud juubelilippude ja sümboolikaga.

Roosi tänav.
Roosi tänav. Foto: Arp Karm/ERM

«Uus, 2016. aastal avatud hoone on saanud rahvusmuuseumi lahutamatuks sümboliks, kuid ERMi ajalugu ulatub enam kui sajanditagusesse aega. Jakob Hurda ja ülejäänud eesti vaimueliidi initsiatiivil 19. sajandi lõpul alanud kultuuripärandi ja ainelise vanavara kogumisele ning selle säilitamisele rajatud muuseum on 110 aastaga ja uues majas jõuliselt jõudnud tänapäeva,» ütles ERMi direktor Alar Karis.

«Muuseumi tulevikuvaade järgnevateks kümnenditeks astub aga asutamisaegsete eesmärkidega üsnagi sama sammu: Eesti vaimse ja materiaalse kultuuriloo talletamine ning esitlemine uudsete vahendite ja teadustöö sümbioosis,» lisas Karis.

Juubeli puhul võtab ERM kasutusele ka 110. tegutsemisaastat tähistava logo ja visuaali, mis seob üheks tervikuks nii muuseumi uuenenud identiteedi kui ka pika ja ajaloo. Aastapäeva visuaali kujundikeel sisaldab kõige arhetüüpsemaid elemente: jooni, riste ja rombe, mis on juba ürgajast sõnumiloomes kasutusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles