Paadunud liiklushuligaan saadeti pooleteiseks aastaks trellide taha

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei

Nädala algul tabas politsei Jõgevamaal juhtimisõiguseta joobes roolikeeraja, kes peeti kinni ja viidi arestimajja. Täna otsustas kohus, et vabaduse kõrval tuleb mehel loovutada ka oma sõiduvahend.

Ööl vastu 4. märtsi pidas politsei Põltsamaal Pisisaare külas kinni BMW juhi, kes ei reageerinud politsei antud peatumismärguandele ning jätkas sõitu lumistel metsavaheteedel.

«Mõistes, et oma sõidukiga politseinike eest põgeneda ei õnnestu, peatas mees keset metsateed oma sõiduvahendi ning pages pimedasse võserikku. Ka sellest lükkest polnud mehel kasu, sest tabasime ta värskeid jälgi mööda minnes juba mõnikümmend meetrit teest eemalt tihnikust,» kirjeldas Jõgeva patrullpolitseinik Arsi Alavere esmaspäevaöiseid sündmusi. 

Patrullpolitseinik lisas, et roolis olnud ning metsa pagenud 37-aastase mehe kontrollimisel selgus ka antud peatumismärguande eiramise ja põgenemise põhjus. «Mees oli joobes ning lisaks puudus tal ka juhtimisõigus,» täpsustas Alavere. Politseile sarnaste rikkumiste tõttu tuttav mees peeti tol ööl kinni ja viidi esialgu arestimajja.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Liane Peetsi sõnul esitati mehele süüdistus sõiduki korduvas joobes juhtimises, kuna teda on varem selle eest juba kahel korral karistatud, ning sõiduki süstemaatilises juhtimises juhtimisõiguseta.

«Varasemad karistused joobes juhtimise eest ei ole meest õiguskuulekale teele juhtinud. Kuna ta juhtis autot alkoholijoobes ja tänavu juba teist korda ilma juhtimisõiguseta, taotles prokuratuur tema karistamist reaalse vangistusega, et endale ja teistele ohtlik autojuht lähiajal liiklusesse naasta ei saaks,» ütles Peets. «Täna mõistis kohus ta üheks aastaks ja seitsmeks kuuks vangi. Lisaks konfiskeeritakse mehelt kuriteo toimepanemise vahend ehk tema BMW,» lisas prokurör.

Öisel metsateel joobes juhti taga ajanud Jõgeva patrullpolitseinik Arsi Alavere tõdes, et alatasa rooli kippunud ning täna süüdi mõistetud mehel pole kunagi juhtimisõigust olnudki.

«Sellisel autojuhil puuduvad nii vajalikud teoreetilised teadmised kui ka praktiline sõidukogemus osalemaks liikluses. Loodetavasti parandab mehele määratud pikk järelemõtlemisaeg tema hoiakuid ning ettekujutust liikluskultuurist,» nentis Alavere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles