Alatskivi saab korraliku jäätmejaama

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmejaam. Pilt on illustratiivne.
Jäätmejaam. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Peipsiääre vald ehitab keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) toel Alatskivil paikneva eelsorteeritud jäätmete kogumisplatsi ümber tänapäevaseks ja keskkonnanõuetele vastavaks jäätmejaamaks.

Toetust eraldadakse Euroopa regionaalarengu fondi vahenditest. Kokku toetab KIK üheksat jäätmemajandusega seotud projekti 1,23 miljoni euro ulatuses. Lisaks Peipsiääre vallale said jäätmejaama rajamiseks toetust Saku, Raasiku, Anija, Väike-Maarja ja Kanepi vald ning Keila linn. Toetati ka Lääne-Viru jäätmekeskuse projekti, parandamaks ehitusjäätmete ringlusse andmise võimalusi Lääne-Virumaal, ning OÜ Paikre põllumajandusplastijäätmete kogumise edendamist Lääne-Viru ja Võru jäätmekeskustes ning Maasi ja Läänemaa jäätmejaamades.

Alatskivi jäätmejaam läheb maksma ligi 228 000 eurot, KIKi toetus sellest on 170 812 eurot. Jäätmejaamas hakatakse vastu võtma majapidamises tekkivaid liigiti kogutud jäätmeid (v.a segaolmejäätmeid), näiteks paberit ja kartongi, plasti, metalli, klaasi, biolagunevad aia- ja haljastusjäätmeid, pakendeid, puitu, tekstiili, suurjäätmeid, probleemtoodete jäätmeid, vanu rehve, ehitusjäätmeid, ohtlikke jäätmed jt. Selle jaoks paigaldatakse asfaltplatsile eraldi konteinerid, rajatakse vee- ja kanalisatsioonisüsteem, olmehoone ja autokaal.

Jäätmejaam hakkab teenindama Peipsiääre valla eraisikuid, korteriühistuid ja omavalitsuse allasutusi. Täpsem info teeninduspiirkonna ja ka teenuste hindade kohta selgub koostöös operaatorfirmaga, kelle leidmiseks kuulutatakse välja konkurss.

Jäätmejaama ehitustööd algavad juba järgmisel nädalal, mistõttu peavad alatskivilased arvestama, et mõnda aega ei saa nad oma jäätmeid senisele kogumisplatsile viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles