Heauskne kodanik hoiatab Tartus tegutsevate kilemantlites kelmide eest

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Erakogu

Tartus petistele heauskselt raha andnud naine soovib kaaslinlasi kelmipaari eest hoiatada.

Anonüümsust soovinud naine kirjutas toimetusele, et Tartus tegutseb petistepaar, kellele on raha loovutanud mitmedki inimesed. Naise sõnul on talle teada olevad juhtumid aset leidnud kesklinnas ja Tamme staadioni kandis.

«Eile õhtul Rüütli tänaval aitasin rahaga keskealist paari (mõlemad mustades kilemantlites ja prillidega), kes olid enda sõnutsi oma rahakoti jätnud poja auto peale ja ei saanud nüüd Tartust tagasi Keilasse. Lisaks oli naine kukkunud surnuaias jne, jne,» kirjutas heauskne kodanik. «Mul oli kiire ja uskusin sinisilmselt, et tegemist on abivajajatega. Loomulikult näitas naine mulle oma ID kaarti (hämaras oleks see võinud ka minu ID kaart olla), lubati raha kohe tagasi kanda jne. Juba veidi aega hiljem, kui mu aju nende juttu analüüsis, sain aru, et olen ikka kergeusklik küll. Loodan, et rohkem tartlasi õnge ei lähe.»

Politseist öeldi, et neile nende kelmide kohta kaebusi laekunud ei ole. Politsei soovitab selliseid tänaval ligitikkuvaid rahaküsijaid lihtsalt eirata ja neist sirge seljaga mööduda. Sama soovitus kehtib ka n-ö lillemüüjate, pottide-pannide müüjate ja ka annetuste kogujate puhul. Seesuguste tegelastega tasub kontakti vältida ning mitte laskuda nendega vestlusesse, sest kelmid on osavad manipuleerijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles