VIDEO: Ula peale läinud tüdrukud leiti Tartumaalt, metsa alla üles löödud «laagrist»

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Politsei asus eile otsima kaht 13-aastast tüdrukut, kes olid kodunt teadmata kuhu lahkunud. Laekunud vihje järgi nähti Pärnust ja Viljandist pärit tüdrukuid viimati 4. märtsi õhtupoolikul Tartumaal Reola tankla juures kottide-kohvrite otsas istumas. Täna hommikul tuvastas patrull tüdrukute asukoha Tartumaal ja mõlemad tüdrukud on turvaliselt politsei hoole all, teel politseimajja.

Politsei kontrollis eile õhtul ja öösel ning täna hommikul hulga Viljandi-, Tartu-, Jõgeva- ja Põlvamaale jäävaid mahajäetud mõisahooneid, kooli- ja talumaju, lautasid-küüne ja teisi kõrvalhooneid, millest mõne asukohta olid tüdrukud enne kodust lahkumist internetist uurinud.

Ühtlasi kontrollis politsei erinevaid bussiliine, et saada infot, kuhu tüdrukud liikuda võisid. Lähedaste, klassikaaslaste ja tuttavate küsitlemine viitas, et tüdrukud plaanisid teadlikult kodust lahkumist, et omapäi mõnes kõrvalises kohas elama asuda.

Noorsoopolitseinik selgitab peagi laste ja nende vanematega vestluses lähemalt, mis asjaoludel selline vahejuhtum aset leidis.

Täiendatud!

Lõuna prefektuur kirjutab Facebookis, et tüdrukud ja nende laagriplats leiti Tartumaal ühest metsatukast. Selgus, et lapsed lahkusid kodust suuresti igavusest ning sellist plaani olid nad pidanud juba poolaasta jagu. Lapsed rääkisid politseinikele õhinal, kuidas nad plaanisid kaugemalegi edasi liikuda, rännata ja seigelda ning kaaluda koju tagasiminekut kõige varem suve saabudes.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles