Üle 300 kutseõppuri asuvad selgitama aasta tegijaid

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu kutsehariduskeskuses peetakse 5.-6. märtsil kutsevõistlusi aasta tegija 2019 tiitlile. Osavamad ja nutikamad noored tegijad selgitatakse välja 34 võistlusalal ning kokku on võistlemas üle 300 õppija.

Võistlused on avatud ka pealtvaatajatele ning peakorraldaja Lilia Leimani sõnul on see suurepärane võimalus lapsevamenatel, sõpradel ja muidu huvilistel erioskuste köögipoolega tuttavaks saada. «Kes kõigest põhjalikumalt osa saada tahab, neid ootame juhitud ringkäigule, kus muuseas saab üht-teist põnevat ka ise proovida, läbi teha või degusteerida,» ütles ta.

Põllu 11 õppekorpuses võisteldakse teisipäeval, 5. märtsil ning seal saab kaasa elada automaalrite, autokeretehnikute, autotehnikute, laotöötajate, elektrikute, mehhatroonikute, kütte-ja jahutussüsteemide lukkseppade, müüjate, müügikorraldajate, müügiesindajate, ärikorraldajate, keevitajate, koostelukkseppade ja metallitööpinkidel töötajate võistlustele.

Kolmapäeval, 6. märtsil on aga võistlustules Kopli 1 õppekorpuse õpilased. Pealtvaatajad on oodatud kaasa elama restoraniteenindajate, turismikorraldajate, ehitusviimistlejate, tislerite, müürseppade, rätsepate, kosmeetikute, spaateenindajate, bürootöötajate, hotelliadministraatorite, pagarite, kondiitrite, kokkade, majutusteenindajate ja juuksurite võistlustele. «IT-spetsialistide ja raamatupidajate võistlused toimuvad siiski ka suletud uste taga,» lisas võistluste peakorraldaja.

Mõlemal võistluspäeval avatakse uksed pealtvaatajatele kell 10. «Soovitame tulla kella 11 ja 13 vahel, kui on kõige intensiivsemad võistlustunnid. Ringkäigud algavad mõlemas majas kell 11 ja kell 12,» märkis Leiman. Võistlustööde näitused jäävad publikule vaatamiseks kuni kella kaheni pärastlõunal. Võistluste paremikku tunnustatakse reedel, 8. märtsil toimuval galal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles